Πέμπτη, 14 Απρίλιος 2022 19:49

Ετοιμη η Μεσσήνη για τους αγώνες μπάσκετ νεανίδων (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να φιλοξενήσει η Μεσσήνη τον γ' όμιλο της προκριματικής φάσης για το πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ νεανίδων.

Η δράση θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα με το ματς του Α.Ο. Ερμιονίδας με τον Αρι Καλαμάτας. Δύο ώρες αργότερα θα γίνει το ματς Αιγέας Χίου - Προμηθέα Πατρών. Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με τη διεξαγωγή της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα προκρίνεται η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση. 

Η συνέντευξη Τύπου

Με αφορμή την έναρξη των αγώνων, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στο Κλειστό της πόλης, έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρο Κουκάκη. “Οταν δέχτηκα την πρόταση από την Ομοσπονδία, αμέσως είπα ναι, γιατί θεωρώ ότι ο τόπος έχει να ωφεληθεί. Τα οφέλη είναι η προβολή και η ανάδειξη του τόπου μας, που έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Είναι μια ευκαιρία όχι μόνο στους αθλητές που συμμετέχουν, αλλά και στους συνοδούς. γονείς και φίλους να γνωρίσουν το τόπο μας. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και με άλλα αθλητικά γεγονότα, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις. Πρόσφατα διοργανώσαμε και τον Μαραθώνιο. Προσδοκούμε στον αθλητικό τουρισμό και την ανάπτυξή του”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασόπουλος. Ο Σταύρος Κυυκάκης, πριν αναφερθεί στους αγώνες, θυμήθηκε τις μονομαχίες που έδωσε με τον Γιώργο Αθανασόπουλο, την εποχή που ήταν και οι δύο μπασκετμπολίστες και τόνισε την άψογη συνεργασία που έχουν σήμερα, αναφερόμενος στην περσινή πετυχημένη διοργάνωση με το πρώτο κύπελλο παμπαίδων εθνικών ομάδων. Για τους φετινούς αγώνες εκτίμησε ότι: ‘Οι φίλοι του μπάσκετ θα παρακολουθήσουν μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Τέσσερις από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, θα παλέψουν για μία θέση. Για να καταλάβει κανείς πόσο σημαντική είναι για την περιοχή αυτή η διοργάνωση, να αναφέρω ότι η Μεσσήνη είναι μία από τις πέντε πόλεις που γίνονται αγώνες προκριματικής φάσης στις νεάνιδες. Οι άλλες είναι Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και Λιτόχωρο. Η συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης, δεν σταματά εδώ, καθώς 20 με 21 Μαΐου έχουμε το σεμινάριο των Ελλήνων προπονητών καλαθοσφαίρισης, όπου αναμένεται να μας τιμήσουν οι Βαγγέλης Αγγέλου, Ανδρέας Μελιγδής και ο δικός μας Γιάννης Διαμαντάκος. Και φυσικά η μεγάλη συνδιοργάνωση των Δήμων Καλαμάτας – Μεσσήνης, με την τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος κορασίδων στα τέλη Ιουνίου”. Στο φινάλε της συνέντευξης Τύπου, ο Σταύρος Κουκάκης έδωσε στον δήμαρχο ένα ημερολόγιο της ΕΟΚ για να προγραμματίζει, όπως του είπε, σημαντικά πράγματα για το μπάσκετ, τον αθλητισμό και την κοινωνία της Μεσσήνης.