Παρασκευή, 15 Απρίλιος 2022 11:34

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Την Κυριακή τα ματς που κρίνουν την παραμονή

Γράφτηκε από τον
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Την Κυριακή τα ματς που κρίνουν την παραμονή

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας θα διεξαχθούν τα δύο ματς που θα κρίνουν την παραμονή στον 1ο όμιλο της Γ’ εθνικής μπάσκετ.

Ο λόγος για το Γλαύκος – ΣΔΥ Τρίπολης και Δίων Κυπαρισσίας – Ηφαιστος/ Αχιλλέας, που ορίστηκαν για αυτή την Κυριακή στις 5 το απόγευμα. Τα παραπάνω παιχνίδια δεν έγιναν την περασμένη Κυριακή, καθώς υπήρξε καταγγελία, η οποία διερευνήθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Η ΕΟΚ δεν ανέφερε πάντως από ποιον έγινε και τι αφορά. Ο φάκελος θα σταλεί στη ΓΓΑ για τα περαιτέρω και η Ομοσπονδία όρισε τα δύο ματς με τα οποία θα ολοκληρωθεί ο πρώτος όμιλος στη Γ’ εθνική μπάσκετ.

Ο Δίων Κυπαρισσίας ισοβαθμεί με Ηφαιστο και ΣΔΥ Τρίπολης στην τελευταία θέση με 22 βαθμούς, ενώ ο Γλαύκος έχει 23. Στα τοπικά πρωταθλήματα υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα.
Ο Γλαύκος ωστόσο, έχει σωθεί, αφού υπερτερεί στην τριπλή ισοβαθμία, είτε με Δίωνα και ΣΔΥ Τρίπολης, είτε με Ηφαιστο και ΣΔΥ Τρίπολης. Η ομάδα της Κυπαρισσίας χρειάζεται μόνο νίκη κόντρα σε αυτή του Αιγίου, καθώς και ήττα των Αρκάδων στην Πάτρα. Το ίδιο σενάριο οδηγεί στην παραμονή και τον Ηφαιστο/ Αχιλλέα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα υποβιβαστεί σίγουρα μία ομάδα από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ενώ αν χάσουν και οι δύο, θα οδηγηθούν στα τοπικά πρωταθλήματα.