Κυριακή, 17 Απρίλιος 2022 11:06

ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Παίζει την παραμονή με Ηφαιστο/ Αχιλλέα

Γράφτηκε από τον

Ενα ματς, μια κατηγορία είναι για το Δίωνα Κυπαρισσίας το σημερινό με τον Ηφαιστο/ Αχιλλέα (5 μ.μ.) για την 18η και τελευταία αγωνιστική στον 1ο όμιλο της Γ’ εθνικής μπάσκετ.

Η μεσσηνιακή ομάδα θέλει νίκη και παράλληλα ήττα του ΣΔΥ Τρίπολης στην Πάτρα από τον Γλαύκο, για να μείνει στην κατηγορία. Το ίδιο σενάριο οδηγεί στην παραμονή και τον Ηφαιστο/ Αχιλλέα. Κάτι που σημαίνει ότι οι δύο ομάδες θα δώσουν τελικό επιβίωσης στο Κλειστό της Κυπαρισσίας, περιμένοντας τα ευχάριστα νέα από το άλλο παιχνίδι, όπου το κίνητρο είναι μονόπλευρο.
Ο Γλαύκος έχει εξασφαλίσει την παραμονή του, αφού υπερτερεί στις όποιες ισοβαθμίες προκύψουν.
Θυμίζουμε ότι στα τοπικά πρωταθλήματα υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα.

Το σενάριο που τον κρατά στη Γ’ εθνική

Ο Δίων Κυπαρισσίας ισοβαθμεί με Ηφαιστο/ Αχιλλέα και ΣΔΥ Τρίπολης στην τελευταία θέση με 22 βαθμούς, ενώ ο Γλαύκος έχει 23. Ο Γλαύκος υπερτερεί στην τριπλή ισοβαθμία, είτε με Δίωνα και ΣΔΥ Τρίπολης, είτε με Ηφαιστο και ΣΔΥ Τρίπολης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα υποβιβαστεί σίγουρα μία ομάδα από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ενώ αν χάσουν και οι δύο, θα οδηγηθούν στα τοπικά πρωταθλήματα.
Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω παιχνίδια διεξάγονται με καθυστέρησης μιας εβδομάδας, έπειτα από καταγγελία, η οποία διερευνήθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Η ΕΟΚ δεν ανέφερε από ποιον έγινε και τι αφορά. Ο φάκελος έχει πλέον σταλεί στη ΓΓΑ για τα περαιτέρω και έτσι με αυτά τα δύο παιχνίδια θα πέσει την Κυριακή η “αυλαία” στον πρώτο όμιλο της Γ’ εθνικής μπάσκετ.
Το ματς στην Πάτρα θα διαιτητεύσουν οι Σκαλτσής, Αργυρούδης και αυτό στην Κυπαρισσία οι Σπυρόπουλος, Τηγάνης.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 18 αγώνες)
1. Αίολος Αγυιάς 33
2. Διαγόρας Ρόδου 32
3. Εργοτέλης 30
4. Καλαμάτα Β.C 28
5. Παναχαϊκή 26
-. Σφήκα Αμαλιάδας 26
7. Γλαύκος 23
8. ΣΔΥ Τρίπολης 22
-. Δίων Κυπαρισσίας 22
. Ηφαιστος/ Αχιλλέας 22
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Δίων Κυπαρισσίας, Ηφαιστος/ Αχιλλέας, Γλαύκος και ΣΔΥ Τρίπολης.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ