Παρασκευή, 29 Απρίλιος 2022 11:06

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΑΝΙΔΩΝ: Τέταρτη θέση για τον Αρι Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Μία ακόμη ήττα γνώρισε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ νεανίδων ο Αρις Καλαμάτας.

Η καλαματιανή ομάδα ηττήθηκε και στο τρίτο παιχνίδι που έδωσε στη Θεσσαλονίκη από τα Ιωάννινα με 55-49.

Ετσι ο ΣΚ Ιωαννίνων κατέκτησε την τρίτη θέση στον δεύτερο όμιλο του Πανελληνίου Νεανίδων και ο Αρις Καλαμάτας την τέταρτη.
Και μόνο όμως η συμμετοχή της ομάδας των Μπακογιάννη-Παπαδόπουλου στο 36ο πανελλήνιο πρωτάθλημα συνιστά μεγάλη επιτυχία, μιας και συμμετείχαν οι οκτώ καλύτερες ομάδες της Ελλάδας στο μπάσκετ νεανίδων.
Οσον αφορά το χθεσινό παιχνίδι, μετά το πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, ο ΣΚ Ιωάννινα με σερί 8-0 προηγήθηκε 20-12 στην αρχή της δεύτερης περιόδου. Το προβάδισμα της ομάδας από την Ήπειρο διατηρήθηκε μέχρι το 27’, όταν η Κυριακοπούλου με μία βολή έδωσε το προβάδισμα στον Άρι (37-36). Άμεση ήταν όμως η απάντηση των Ιωαννίνων που πέρασαν μπροστά και έδωσαν στη διαφορά διψήφια τιμή στα μέσα της τελευταίας περιόδου (50-39), «καθαρίζοντας» ουσιαστικά τον αγώνα, παρά την προσπάθεια των τυπικά γηπεδούχων στο τέλος.

Διαιτητές: Τσάνταλη-Δέλλας-Β. Αγραφιώτης
Δεκάλεπτα: 12-14, 23-29, 37-40, 49-55
ΆΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Μπακογιάννης-Παπαδόπουλος): Ευτυχιάκου 8, Χρονοπούλου 4, Κορδονούρη, Κυριακοπούλου 9, Ποντίκη 6, Μπρούμα 4, Παπαδοπούλου 18(1).
ΣΚ ΙΩΑΝΝΙΝΑ (Αυγερινός): Γκλιναβού 2, Γκαρόζη Λ. 7(1), Μπαρτζώκα 14, Παππά 12(1), Μάντζιου Ε. 4, Τσίπη, Τζίμα, Μάντζιου Α. 12(1), Δήμου 4.

Δήλωση Ποντίκη

Η αθλήτρια του Αρι Καλαμάτας Γεωργία Ποντίκη δήλωσε μετά το τέλος της χθεσινής αναμέτρησης: «Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία η συμμετοχή μας σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση. Παλέψαμε αρκετά σήμερα, αλλά στο τέλος δεν τα καταφέραμε να νικήσουμε. Είμαστε όμως ευχαριστημένες από την προσπάθεια που καταβάλαμε».

Για τις θέσεις 5-8

Πλέον ο Αρις Καλαμάτας θα παίξει για τις θέσεις 5-8 με τις Εσπερίδες στις 11 το πρωί της Παρασκευής. Στο άλλο ματς ο Ιπποκράτης Κω θα αναμετρηθεί με τον ΣΚ Ιωαννίνων.