Τετάρτη, 25 Μάιος 2022 20:33

«Λύγισε» την ΑΕΚ και πέρασε στα ημιτελικά ο Προμηθέας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
«Λύγισε» την ΑΕΚ και πέρασε στα ημιτελικά ο Προμηθέας (βίντεο)

Ο Προμηθέας επιβλήθηκε 77-75 της ΑΕΚ στην παράταση μετά από αγώνα-θρίλερ και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Basket League με 2-0.

Για μια ακόμη χρονιά στα ημιτελικά της Basket League θα βρίσκεται ο Προμηθέας. Η ομάδα της Πάτρας επικράτησε 77-75 στην παράταση της μαχητικής ΑΕΚ και με 2-0 προκρίθηκε στην επόμενη φάση, όπου θα περιμένει το νικητή της σειράς Ολυμπιακός-Περιστέρι.
Η ομάδα του Μάκη Γιατρά έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση για... 35 λεπτά, αλλά η εφτάψυχη «Ένωση» με άμυνα ζώνης και ένα 9-0 στο τελευταίο πεντάλεπτο της κανονικής διάρκειας κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση.
Εκεί τα μεγάλα καλάθια από Ρέι, Γκραντ και Αγραβάνη έγειραν την πλάστιγγα στην πλευρά των γηπεδούχων, ενώ ο Μπράιαν Ανγκόλα αστόχησε σε τρίποντο για τη νίκη από τα δέκα μέτρα στην εκπνοή.
Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τζεράι Γκραντ με 18 πόντους, 14 ριμπάουντ και 3 τάπες, ενώ ακολούθησε με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ ο Δημήτρης Αγραβάνης.
Ο Μπράιαν Ανγκόλα είχε 22 πόντους αλλά με μόλις 7/20 σουτ για την ΑΕΚ, που έχασε με τραυματισμό στο γόνατο λίγο πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου τον Άντι Ράουτινς.

Το ματς
Στην εναρκτήρια περίοδο οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν νωθρές, αδυνατώντας να διαβάσουν τις φάσεις σωστά και αρκέστηκαν σε ατομικές επιθέσεις. Ο Προμηθέας πήρε ένα προβάδισμα πέντε πόντων (10-5) και το διατήρησε στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου. Πρώτη φορά πήρε κεφάλι η ΑΕΚ για το 13-14 με τον Γιάννη Κουζέλογλου, όμως γρήγορα οι γηπεδούχοι ανέκτησαν κεφάλι και έκλεισαν μπροστά την περίοδο με 20-15.
Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου ο Φόστερ συνέχισε να ηγείται της ομάδας από την Πάτρα. Η ΑΕΚ που προς στιγμήν έδειξε να βγάζει αντίδραση και να παίρνει το μομέντουμ, ισοφάρισε για το 22-22 με τον Ράουτινς από την γραμμή των βιολών. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Μάκη Γιατρά πρώτα με τον Ντάριο Χαντ να σημειώνει τέσσερις πόντους και τον Τρέβις Σίμπσον να παίρνει «φωτιά» από την περιφέρεια, κατάφερε να αποσπαστεί φτάνοντας στο 34-29. Το ημίχρονο έκλεισε στο 39-29, με την «Ένωση» να δείχνει βραχυκυκλωμένη σε άμυνα και επίθεση.
Στην επανέναρξη ο Προμηθέας διατήρησε την διαφορά σε ασφαλή επίπεδα και δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να επιστρέψουν στην διεκδίκηση του αγώνα. Από την πλευρά της, η ΑΕΚ επιδίωξε να επιστρέψει, αλλά φάνηκε να μην έχει εντοπίσει τον ήρωα που θα την οδηγήσει στην επαναφορά. Το δεκάλεπτο έληξε στο 57-48.
Στην τελευταία περίοδο η ΑΕΚ έβγαλε χαρακτήρα, μείωσε με τον Ανγκόλα στο 57-51, πάλεψε να γυρίσει, μόχθησε στην άμυνα και βρήκε τα μεγάλα σουτ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Ο Κολομβιανός αθλητής μείωσε περαιτέρω με τρίποντο (65-62) και ήταν ο παίκτης που κινούσε τα νήματα, ενώ έφερε το ματς στα ίσα (65-65) με καλάθι και φάουλ. Έτσι ολοκληρώθηκε ένα σερί 9-0 για τους φιλοξενούμενους, με τους Πατρινούς να σπάζουν τα καλάθια οδηγούμενοι σε μακρινά σουτ από τη ζώνη της «Ένωσης». Στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες με ρεσιτάλ δυστοκίας, απέτυχαν να κόψουν τον γόρδιο δεσμό και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.
Η παράταση αναμενόταν να δώσει ένα τέλος σε ένα άκρως συγκλονιστικό παιχνίδι. Εκεί που η ΑΕΚ προηγήθηκε στην μεγαλύτερη διάρκεια, όμως επέτρεψε στον Προμηθέα να μείνει κοντά και το τρίποντο του Ρέι για το 73-73 αναπτέρωσε το ηθικό των συμπαικτών του. Οι δύο βολές του Σίμπσον για το 77-75 με 53’’ για το τέλος και η άσχημη επιλογή του Ανγκόλα να σουτάρει από τα 9μιση μέτρα, διαμόρφωσαν τον νικητή της σειράς.
Τα δεκάλεπτα: 20-15, 39-29, 57-48, 65-65, 77-75
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Γιατράς): Χαντ 5, Γκίκας 5, Σίμπσον 10 (2), Άντριτς, Φόστερ 11 (2), Ρέι 12 (1), Γκραντ 18, Δ. Αγραβάνης 14, Γ. Αγραβάνης 2.

ΑΕΚ (Σεγκούρα): Κολόμ 12 (2), Ράουτινς 9 (2), Ανγκόλα 22 (4), Μαυροειδής 7, Χάμερ 7, Φλιώνης, Πετρόπουλος 5 (1), Φιλιππάκος 10, Κουζέλογλου 3 (1).

 

Πηγή: www.sport-fm.gr