Τετάρτη, 03 Σεπτέμβριος 2014 13:05

ΜΠΑΣΚΕΤ: Ξεκινά η ακαδημία της Καλαμάτας '80

Γράφτηκε από τον
ΜΠΑΣΚΕΤ: Ξεκινά η ακαδημία της Καλαμάτας '80

Ξεκινά το Σαββατοκύριακο τη λειτουργία της η ακαδημία μπάσκετ της Καλαμάτας '80. Ο σύλλογος με ανακοίνωση του παρουσιάζει τους στόχους της ακαδημίας και κάνει τα παιδιά της πόλης να συμμετέχουν.


Η ανακοίνωση αναφέρει: «Τα τελευταία 27 χρόνια η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης του Αθλητικού Ομίλου Καλαμάτα '80 λειτουργεί συστηματικά και είναι κάθε χρόνο συνεπής και συντονισμένη με τους στόχους και τα οράματα του κάθε αγοριού και κοριτσιού της Μεσσηνίας, που αγαπούν το μπάσκετ. Πολλοί διακεκριμένοι αθλητές  ξεκίνησαν  από την Ακαδημία, συνέχισαν στα αγωνιστικά τμήματα του Συλλόγου  και στελέχωσαν ομάδες  στο ανώτατο Σωματειακό και Εθνικό επίπεδο.
Η ενασχόληση του παιδιού με τον αθλητισμό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι μία τυχαία επιλογή. Η εκμάθηση ενός αθλήματος είναι μια στοχευμένη διαδικασία και αναπτύσσει ολόκληρη την προσωπικότητα του παιδιού.
Βασικό μέλημα λοιπόν των προπονητών της Ακαδημίας Μπάσκετ του Α.Ο. Καλαμάτας 1980 που είναι όλοι Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, είναι η εκμάθηση των βασικών τεχνικών της καλαθοσφαίρισης και η βελτίωση  των φυσικών και κινητικών ικανοτήτων του κάθε μικρού μπασκετμπολίστα/στριας, παράλληλα με τη σωστή διαπαιδαγώγηση των νεαρών αθλητών και αθλητριών. Το παιχνίδι  αποτελεί βασικό συστατικό της λειτουργίας της Ακαδημίας και μέσω αυτού επιχειρείται η υλοποίηση των παραπάνω  στόχων.
Ο αγωνιστικός σχεδιασμός της Ακαδημίας περιλαμβάνει φιλικές συναντήσεις  με άλλες Ακαδημίες, εκδρομές και παρακολούθηση αγώνων των Εθνικών Κατηγοριών, αλλά και των Εθνικών μας ομάδων, εσωτερικό πρωτάθλημα της Ακαδημίας και  καλοκαιρινό camp μπάσκετ στο τέλος της χρονιάς.
Η φετινή περίοδος αρχίζει στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «ΤΕΝΤΑ» Καλαμάτας (κάθε Σάββατο και Κυριακή) από τις 8.30 – 11.30 π.μ., με υπεύθυνο προγράμματος τον Αβδάλα Δημήτριο, πτυχιούχο Φυσικής Αγωγής και κάτοχο  διπλώματος προπονητικής FECC από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και προπονητές τους πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής, με ειδικότητα στην Καλαθοσφαίριση: Παυλή Αντώνιο, Κορογώνα Αλέξιο,  Γιαννακόπουλο Θεόδωρο και Τσιγαρίδη Γεώργιο. Οι εγγραφές γίνονται τα Σαββατοκύριακα στις ώρες των προπονήσεων στο γήπεδο της Τέντας».