Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2022 11:03

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός στις κορασίδες

Γράφτηκε από τον

Την κατάκτηση του 33ου πανελληνίου πρωταθλήματος μπάσκετ κορασίδων, πανηγυρίζει από το Σάββατο ο Παναθηναϊκός, καθώς νίκησε στον τελικό, που έγινε στο κλειστό της Μεσσήνης με 55-50 τον Παναθλητικό Συκέων, o οποίος προηγήθηκε στο ξεκίνημα με 15-4 και στο ημίχρονο με 30-24.

Στην τρίτη περίοδο ωστόσο, ο Παναθηναϊκός με επιμέρους σκορ 13-6 πέρασε μπροστά και στη συνέχεια μ' ένα σερί 10-0 έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα 11 πόντων (47-36).
Ο Παναθηναϊκός διατήρησε τη διαφορά μέχρι το τελευταίο δίλεπτο, όπου ο Παναθλητικός μείωσε σε 51-48, αλλά μέχρι εκεί. Τα δεκάλεπτα ήταν: 14-19, 24-30, 47-36, 55-50.
H Φραγκούλη είχε 16 πόντους με 1 τρίποντο για τις νικήτριες ,η Μπάτσιου 13 με δύο τρίποντα, η Υφαντοπούλου 10, η Φελούρη 6, όσους και η Ζιάκα με 1 τρίποντο. Η Σπέντζου 4, ενώ δεν σκόραρε η Κεφαλά.
Από την άλλη πλευρά, πρώτη σκόρερ του Παναθλητικού και του τελικού, η Σύρπα με 18 πόντους και ακολούθησαν η Παντιώτη με 12 και 2 τρίποντα, η Κοφινά με 10 και επίσης δύο τρίποντα, και η Καμπερίδου με 7. Από ένα πόντο σημείωσαν Τσινασλανίδου και Αθανάτου, ενώ δεν είχαν πόντο Κωνσταντινίδου και Αποστολίδου.
Τον τελικά διαιτήτευσαν ο Αναστόπουλος και η Μπακετέα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι "πράσινες" πήραν τον τίτλο αήττητες κερδίζοντας και τα τρία ματς του ομίλου με Ολυμπιακό Βόλου (78-40), Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης (68-23), Εσπερίδες Καλλιθέας (59-53). Στα ημιτελικά νίκησαν τον Ανδρογέα με 63-59 και στον τελικό του Σαββάτου την ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία είχε τερματίσει πρώτη και αήττητη στον δεύτερο όμιλο. Συγκεκριμένα, ο Παναθλητικός νίκησε κατά σειρά τον Ανδρογέα (78-59), την Αμιλλα (63-40) και τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου (54-38), ενώ στα ημιτελικά νίκησε τις Εσπερίδες με 71-61.
Οι αγώνες ξεκίνησαν την Τρίτη και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο σ' ένα πενταήμερο γεμάτο δράση στην Τέντα και στο κλειστό της Μεσσήνης, που φιλοξένησαν συνολικά 20 παιχνίδια.

Οι βραβεύσεις

Η τελετή λήξης έγινε στη Μεσσήνη, με τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρο Κουκάκη να βραβεύει τρεις πολύ σημαντικές προσωπικότητες, την Άννυ Κωνσταντινίδου, την Εβίνα Μάλτση και τον Χρήστο Βασιλειάδη.. Η Εβίνα Μάλτση, project manager του μπάσκετ γυναικών, έκανε με τη σειρά της την απονομή στην πρώτη σκόρερ της διοργάνωσης με 129 πόντους Ναταλία Αρσενιάδου (Εσπερίδες).
Η Άννυ Κωνσταντινίδου, μέλος του δ.σ. της ΕΟΚ και εκ των υπευθύνων του μπάσκετ γυναικών βράβευσε την πρωταθλήτρια ομάδα του Παναθηναϊκού, που είχε και την MVP της διοργάνωσης Αγγελική Ζιάκα (την απονομή έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος).
Την ομάδα του Παναθλητικού Συκεών που πήρε τη δεύτερη θέση βράβευσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και τις Εσπερίδες Καλλιθέας που πήραν το χάλκινο μετάλλιο (72-41 τον Ανδρογέα στον μικρό τελικό) ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Τάκης Βασιλόπουλος.
Ο Ανδρογέας τερμάτισε στην 4η θέση και από εκεί και πέρα, πέμπτος ήταν ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου, έκτος ο Ολυμπιακός Βόλου, έβδομη η Αμιλλά και 8η η Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης.

Η καλύτερη πεντάδα

Φωτεινή Σύρπα (Παναθλητικός), Αγγελική Ζιάκα (Παναθηναϊκός), Σοφία Γιαπιτζόγλου (Ανδρογέας), Ναταλία Αρσενιάδου (Εσπερίδες) και Βασιλική Σιουμουρέκη (Ολυμπιακός Βόλου) ψηφίστηκαν στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά.
Την απονομή των αναμνηστικών έκανε ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Σταύρος Κουκάκης.