Τετάρτη, 13 Ιούλιος 2022 18:18

ΕΟΚ: Επιστολή σε ΕΣΑΚΕ για τη συμμετοχή του Τρίτωνα ή του Χαρίλαου Τρικούπη στην Α1

Γράφτηκε από τον
ΕΟΚ: Επιστολή σε ΕΣΑΚΕ για τη συμμετοχή του Τρίτωνα ή του Χαρίλαου Τρικούπη στην Α1

Μπορεί το Ψυχικό να μη δήλωσε συμμετοχή στην Basket League, ωστόσο είναι πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο να καλυφθεί το κενό που άφησε η ομάδα των βορείων προαστίων στα «μεγάλα σαλόνια».

Και αυτό γιατί η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης απέστειλε επιστολή στον ΕΣΑΚΕ, με την οποία ενημερώνει τον Σύνδεσμο για τη διαδικασία αντικατάστασης του Ψυχικού από τον Τρίτωνα ή τον Χαρίλαο Τρικούπη, όπως ορίζει ο κανονισμός ειδικής αδειοδότησης συμμετοχής στην Α1.

Υπενθυμίζεται ότι το Ψυχικό κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο περυσινό πρωτάθλημα της Α2, αφού νίκησε στον τελικό των πλέι οφ τον Τρίτωνα, ωστόσο δεν θα μετάσχει τη νέα σεζόν στην Α1. Έτσι, σύμφωνα με τον κανονισμό ειδικής αδειοδότησης, εφόσον κάποια ομάδα, η οποία απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στην Α1, δηλώσει ότι δεν θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα, τη θέση της μπορεί να πάρει ο τρίτος (Τρίτωνας) ή ο τέταρτος (Χαρίλαος Τρικούπης) της τελικής κατάταξης της Α2, εφόσον επιθυμεί να αγωνιστεί στα «μεγάλα σαλόνια».

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών καλείται να επικοινωνήσει (αρχικά) με τον Τρίτωνα, προκειμένου να διαπιστώσει εάν η αθηναϊκή ομάδα θέλει να παίξει στην Α1 και, εφόσον αυτό ισχύει, στη συνέχεια να προσκομίσει τα απαιτούμενα στοιχεία για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα. Εάν, όμως, αρνηθεί, τότε οι άνθρωποι του ΕΣΑΚΕ θα στραφούν στην περίπτωση του Χαρίλαου Τρικούπη για την κάλυψη του κενού που προέκυψε από τη μη συμμετοχή του Ψυχικού στην Α1.'

ΑΠΕ - ΜΠΕ