Δευτέρα, 18 Ιούλιος 2022 13:43

ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: Πρωταθλητές οι Υγειονομικοί

Γράφτηκε από τον

 

Η ομάδα των Υγειονομικών κατέκτησε τον τίτλο στο φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ μαζικού Αθλητισμού που διοργάνωσε ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας.

Οι πρωταθλητές κέρδισαν στο μεγάλο τελικό που διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας, τους Old Stars με 61-56. Νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο διεξήχθη ο μικρός τελικός, με τους Δικηγόρους να επικρατούν με 58-49 των Γεωπόνων.
Μετά τη λήξη του εν λόγω αγώνα έγιναν από μέλη της διοίκησης του Αθλητικού Οργανισμού κάποιες βραβεύσεις. Πιο συγκεκριμένα δόθηκαν, από τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Τάκη Βασιλόπουλο και το μέλος του Δ.Σ. Παναγιώτα Βασιλόπουλου, πλακέτες στους διαιτητές Μαρία Μπακετέα, Κωνσταντίνο Μπακετέα (σφύριξαν το μικρό τελικό), στον παλιό διαιτητή Α1 εθνικής Κυριάκο Ταβουλαρέα για τη μεγάλη προσφορά του στο μπάσκετ και στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για την άριστη συνεργασία στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, την οποία παρέλαβε ο γενικός γραμματέας Θανάσης Μακαρούνης. Επίσης βραβεύτηκε ο Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου και την πλακέτα παρέλαβε ο πρόεδρος του, Λάμπρος Νάστος.
Με την ολοκλήρωση του μεγάλου τελικού, απονεμήθηκαν τα κύπελλα και τα μετάλλια στην πρωταθλήτρια ομάδα των Υγειονομικών, τη φιναλίστ του τελικού ομάδα των Old Stars, καθώς και τα μετάλλια στην ομάδα των Δικηγόρων, που κατέλαβε την 3η θέση. Επίσης δόθηκαν μετάλλια στους διαιτητές Λάμπρο Νάστο και Θεόδωρο Πρωτόγερο, αλλά και στα μέλη της γραμματείας Μαρίνο Τσετσενέκο και Σταυρούλα Μάλαμα.
Οι Υγειονομικοί πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ στα αποδυτήρια ανοίχτηκαν πολλές σαμπάνιες. Ξεχωριστή νότα έδωσαν τα πούρα που κάπνισαν οι αθλητές, εικόνες που βλέπουμε συνήθως σε τελικούς του NBA.
Κοντά στην ομάδα των Υγειονομικών βρέθηκαν η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τζίνα Θεοδωροπούλου και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Σωτήρης Αργυρόπουλος. Την ομάδα των υγειονομικών απάρτιζαν γιατροί, φαρμακοποιοί, φυσιοθεραπευτές και οδοντίατροι.
Να σημειωθεί ότι η ομάδα των Υγειονομικών είχε τερματίσει στην πρώτη θέση, στην κανονική διάρκεια της προηγούμενης διοργάνωσης, αλλά μετά δεν διεξήχθη το φάιναλ 4 για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Δηλώσεις Τάκη Βασιλόπουλου

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Τάκης Βασιλόπουλος σε σύντομες δηλώσεις του με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος, επισήμανε τα εξής: “Μετά το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ολοκληρώθηκε σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη 13 Ιουλίου) και το πρωτάθλημα μπάσκετ μαζικού αθλητισμού. Ηταν μία τέλεια διοργάνωση και αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι έπειτα από δύο χρόνια απραξίας οι ομάδες επέστρεψαν δριμύτερες. Διεξήχθη ένας συναρπαστικός τελικός με πολύ καλό μπάσκετ, ενώ κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος έγιναν πολύ ωραία παιχνίδια. Πιστεύω ότι το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι πιο αναβαθμισμένο με περισσότερες συμμετοχές και θα υπάρχει χορηγός”.

Οι δύο τελικοί

Αρκετά ενδιαφέροντα ήταν τα δύο παιχνίδια με τα οποία ολοκληρώθηκε η φετινή διοργάνωση του μπάσκετ μαζικού αθλητισμού.
Οι ομάδες έδειξαν ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η πορεία που πραγματοποίησαν στη διάρκεια κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος μέσα από την οποία έφτασαν στο φάιναλ 4. Ηταν και οι 4 ανταγωνιστικές και διεκδίκησαν τη νίκη από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Οι δύο ομάδες που επικράτησαν των αντιπάλων τους, οι Υγειονομικοί (στο μεγάλο τελικό) και οι Δικηγόροι στις προσπάθειες των αθλητών του αποδείχθηκαν πιο εύστοχες και έφτασαν στα επιθυμητά αποτελέσματα.
Ατυχος στάθηκε ο αθλητής της ομάδας Old Stars Γιώργος Γιαννακόπουλος, ο οποίος στο 6.56 πριν τη λήξη του α’ 10λεπτου σε προσπάθεια του να πάρει καλύτερη θέση στο παιχνίδι, τραυματίστηκε στο γόνατο. Για λίγα λεπτά διακόπηκε ο αγώνας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια έμεινε στο πάγκο μέχρι το τέλος του τελικού.

Ο μικρός τελικός

Δικηγόροι – Γεωπόνοι 58-49
Α’ ημίχρονο: 15-22.
Διαιτητές: Μαρία Μπακετέα, Κωνσταντίνος Μπακετέας.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ (Στ. Διονυσόπουλος): Σουρίλας 5, Καράμπελας, Αλεξόπουλος, Σκούλικας, Μάρκου, Μαράντος 13(1), Μπούρας 2, Γεωργακόπουλος 4(1), Ξεροβάσιλας 17(1), Πατλάκας 17(3).
ΓΕΩΠΟΝΟΙ (Γ. Μαξιλάρας): Σελιτσάνος, Κατερνέλης 4, Καπόπουλος, Αθ. Πουρνάρας, Σταθόπουλος 2, Νίκας, Ν. Πουρνάρας 3, Τσαούσης, Κομπότης 12(1), Μαργαρίτης 10, Μήλας, Δελφάκης 18(1).

Ο μεγάλος τελικός

Υγειονομικοί - Old Stars 61-56
A’ ημίχρονο: 26-29.
Διαιτητές: Λάμπρος Νάστος, Θεόδωρος Πρωτόγερος.
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ (Ν. Μαλαπάνης): Φράγκος 2, Ματθιόπουλος 5(1), Κοντόπουλος 18(2), Μητσέας, Τσιάλας 5, Τσαβλής 2, Γεωργανάς 12, Πολίτης 12, Πατσόπουλος, Ποδοχωρίτης 5(1), Ψώνης.
OLD STARS: Θεοδωρόπουλος, Γ. Γιαννακόπουλος 2, Μουρδουκούτας, Ν. Γιαννακόπουλος, Μίντζας 2, Χατζής 21, Κότσης 2, Παναγόπουλος 5, Ι. Βούλγαρης 21(2), Μυλωνάς 3, Μ. Βούλγαρης, Κοσυφολόγος.
* Το τζάμπολ του μεγάλου τελικού έκανε ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Τάκης Βασιλόπουλος, κάτι που είχε κάνει και στο εναρκτήριο ματς του πρωταθλήματος, αυτό ανάμεσα στους Πολιτικού Μηχανικούς και την Αστυνομία.