Πέμπτη, 11 Αύγουστος 2022 12:49

Κλειστό προπονητήριο για ομάδες βόλεϊ και μπάσκετ

Γράφτηκε από τον

Το νέο κλειστό προπονητήριο στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας θα εξυπηρετήσει κυρίως τις μεγάλες ανάγκες των ομάδων βόλεϊ της πόλης, αλλά και του μπάσκετ και άλλων αθλημάτων, ενώ θα μπορεί να φιλοξενήσει και αγώνες. Θα είναι ένα σύγχρονο κτήριο με ψύξη και θέρμανση.

Αυτό επισημάνθηκε χθες στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου, που ενέκρινε την κατάρτιση των όρων και τη σύνταξη της διακήρυξης για την κατασκευή προπονητηρίου στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Παραλίας, προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” με 600.000 ευρώ και από δημοτικούς πόρους με 700.000 ευρώ και η προθεσμία υλοποίησής του θα είναι ένας χρόνος από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο. Το προπονητήριο θα φτιαχθεί στη ΒΔ πλευρά του Σταδίου, εκεί που είναι τα δύο ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, θα έχει 150 θέσεις για θεατές, αποδυτήρια και χώρο για διαιτητές.
ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, οι εγκαταστάσεις θα γίνουν από σύγχρονα και ανθεκτικά υλικά και διακριτή τεχνολογία. Ο φέρων οργανισμός του κτηρίου του προπονητηρίου θα είναι από δομικό χάλυβα και εξωτερικές επικαλύψεις από αναρτημένα πετάσματα (πάνελ). Η αίθουσα αθλοπαιδιών υπολογίζεται να έχει καθαρές διαστάσεις 36 Χ 25,80 μέτρα, με ελεύθερο ύψος μεταβαλλόμενο από 7 έως 9 μέτρα. Θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί διάφορα αθλήματα, όπως μπάσκετ, βόλεϊ, ενόργανη γυμναστική και ρυθμική, καθώς και πλήθος άλλων αθλημάτων σάλας όπως η πυγμαχία, ταε κβο ντο κ.ά. Η αίθουσα θα διαθέτει και συγκρότημα κερκίδων χωρητικότητας 150 θέσεων. Επίσης, θα διαθέτει βοηθητικούς χώρους, δύο αποδυτήρια, χώρους υγιεινής, ντουσιέρες και νιπτήρες. Ο σχεδιασμός των νέων εγκαταστάσεων έχει προβλέψει να μπορούν να προπονούνται ταυτόχρονα δύο ομάδες. Ταυτόχρονα, οι χώροι υγιεινής να μπορούν, εκτός από τους αθλητές και διαιτητές, να εξυπηρετούν και τους θεατές. Ακόμα, θα υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι για εξασφάλιση των οργάνων άθλησης και διεξαγωγής αγώνων.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Αναφερόμενος στις εξελίξεις για το προπονητήριο ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν.Βασιλόπουλος παρατήρησε πως “προκηρύσσουμε τον διαγωνισμό. Τα νέα λένε ότι οι διαγωνισμοί, πλέον, προχωρούν διότι είναι με τις νέες τιμές, οπότε δεν νομίζω να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα και να προχωρήσει το έργο”.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην κατασκευή του μεγάλου Αθλητικού Κέντρου στα “Παλιάμπελα”, επισημαίνοντας: “Βέβαια, δεν ξεχνάμε ότι αυτό που κυρίως χρειαζόμαστε ως πόλη είναι ένα μεγάλο Αθλητικό Κέντρο. Ένα κέντρο που πρέπει να δημιουργηθεί στη Δυτική Καλαμάτα. Ένα έργο που το έχουμε αναφέρει και στον πρωθυπουργό που έδωσε κατεύθυνση στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και στον γ.γ. που ήταν παρών και έτσι έχουμε μιλήσει με εταιρεία για να μας φέρει τα προσχέδια για να τα καταθέσουμε και να τα θέσουμε και υπ’ όψη του αναπληρωτή υπουργού”.