Παρασκευή, 15 Μάρτιος 2013 14:29

Στο φάιναλ φορ της Κοζάνης το 3ο Λύκειο Καλαμάτας!

Γράφτηκε από τον

Η ομάδα μπάσκετ του 3ου Λυκείου Πειραιά ξεπέρασε σήμερα και το εμπόδιο του 9ου Λυκείου Πειραιά και εξασφάλισε την πρόκριση στο φάιναλ φορ του πανελληνίου πρωταθλήματος που θα ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη στην Κοζάνη.
Το ματς έγινε στην κατάμεστη από Μεσσηνίους μαθητές Τέντα και ήταν συναρπαστικό.
Ουσιαστικά κρίθηκε στο τελευταίο 8λεπτο, όταν οι παίκτες του 3ου Λυκείου Καλαμάτας ήταν πιο αποφασιστικοί, πιο εύστοχοι και τελικά πανηγύρισαν δίκαια την μεγάλη νίκη.
Πρωταγωνιστές της Μεσσηνιακής ομάδας ήταν ο Πολιτόπουλος που πέτυχε 22 πόντους και ο Παπουτσής που πέτυχε 16 πόντους. Όλα τα παιδιά όμως έδειξαν φοβρό πάθος και τελικά επιβραβεύθηκαν στο τέλος.
Η πρώτη περίοδος έληξε 15-9 υπέρ της Καλαμάτας ενώ το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έληξε με 28-23 υπέρ των γηπεδούχων.
Το ματς πήγε να γυρίσει στο τρίτο 8λεπτο όταν το Λύκειο του Πειραιά ανέβασε την απόδοση του και προηγήθηκε και με 3 πόντους διαφορά. Τελικά το τρίτο 8λεπτο έληξε 35-34 υπέρ της Καλαμάτας.
Στην τέταρτη περίοδο οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, οι Πολιτόπουλος, Κοσμόπουλος έβαλαν κρίσιμα καλάθια και τελικά ήρθε το τελικό 51-43 το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες του 3ου Λυκείου και τους συμμαθητές τους που κατέκλυσαν την Τέντα.
Στο τέλος υπήρξε μια ένταση με τους φιλοξενούμενους να κάνουν παράπονα για κάποια υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν. Ωστόσο με την παρέμβαση του Αργύρη Ζαμανάκη και των υπευθύνων του 3ου Λυκείου δεν ξέφυγε η κατάσταση.
3ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Χρήστος Πολιτόπουλος): Ρούσσος, Πολίτης 5, Μουτζούρης 2, Αθανασόπουλος, Φιλιππόπουλος, Λωλός, Πουλουπάτης, Κοσμόπουλος 4, Μαυροειδής 2, Κωστάκης, Πολιτόπουλος 22, Παπουτσής 16.
9ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Λ. Λέσι 4, Μουλεράι, Α. Λέσι, Μπουλατζής 9, Παρασκευόπουλος 11, Ντάσκας, Μπινιάρης 9, Ραλλάκης, Φάρος 8, Φίλος 2, Νέστορας, Γραβάνης.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ