Δευτέρα, 22 Αύγουστος 2022 11:20

Μεγάλη διάκριση για Νεοκλή Αβδάλα

Γράφτηκε από τον

Την τέταρτη θέση κατέλαβε h εθνική παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ U16 που έγινε στα Σκόπια, καθώς ηττήθηκε στον προχθεσινό μικρό τελικό με 65-46 από τη Γαλλία, η οποία πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Λιθουανία, νικώντας στον μεγάλο τελικό με 77-68 την Ισπανία.

Η Λιθουανία ήταν αυτή που έφραξε το δρόμο για τον τελικό στην Ελλάδα, η οποία μέχρι τα ημιτελικά ήταν εξαιρετική. Οι δύο ήττες από Λιθουανία και Γαλλία, στέρησαν στην εθνική ένα μετάλλιο, αλλά και η τέταρτη θέση είναι επιτυχία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που είχε κορυφαίο παίκτη στη διοργάνωση τον Νεοκλή Αβδάλα.
Ο καλαματιανός μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού επιλέχθηκε μάλιστα στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, που είχε MVP τον Ισπανό Μάριο Σεντ Σουπερί, που σημείωσε 31 πόντους στον τελικό.
Οι Λιθουανοί είχαν πρωταγωνιστή τον Μάντας Λαρουεντσίκας που σημείωσε 26 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα. Οι πέντε παίκτες που ψηφίστηκαν ως οι καλύτεροι της διοργάνωσης είναι οι Σουπερί, Αβδάλας Ιντρουσάιτις, Σαράφ και Ντιακιτέ.
Η παρουσία του Αβδάλα σε αυτή την πεντάδα αποτελεί μεγάλη προσωπική διάκριση και δείχνει ότι το μέλλον του ανήκει.