Δευτέρα, 22 Αύγουστος 2022 18:21

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Με την ίδια... συνταγή οι μεσσηνιακές ομάδες

Γράφτηκε από τον
Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ:  Με την ίδια... συνταγή οι μεσσηνιακές ομάδες

 

Καλαμάτα B.C, Δίων Κυπαρισσίας, Καλαμάτα '80.

Για πρώτη φορά η Μεσσηνία θα έχει τη νέα σεζόν τρεις ομάδες στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής μπάσκετ, καθώς οι δύο πρώτες ανανέωσαν τη θητεία τους στις εθνικές κατηγορίες, ενώ η Καλαμάτα '80 πήρε τον τίτλο στην Α1 κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και θα παίξει για 8η φορά στη Γ' εθνική. Οι πρωταθλητές δήλωσαν μάλιστα συμμετοχή και στο Κύπελλο Ελλάδας, όπως και ο Δίων και θα κάνουν πρεμιέρα στο θεσμό στις 21 Σεπτεμβρίου κόντρα σε Κορωπί και Μελίσσια, αντίστοιχα.
Η ΕΟΚ δίνει την ευκαιρία για πρώτη φορά και στις ομάδες της Γ' εθνικής να λάβουν μέρος. Στην πρώτη φάση του θεσμού μετέχουν 37 ομάδες από τη Γ' εθνική και 36 από τη Β' εθνική. Ο μεγάλος στόχος βέβαια των τριών μεσσηνιακών ομάδων είναι το πρωτάθλημα, που θα ξεκινήσει στις 9 Οκτωβρίου.
Η Καλαμάτα Β.C. αρχίζει με ματς στην Τέντα, κόντρα στη Γαλήνη Αχαΐας. Αντίθετα η Καλαμάτα '80 παίζει εκτός με την Παναχαϊκή και ο Δίων επίσης εκτός με την Αγία Παρασκευή.
Μέχρι το τζάμπολ υπάρχουν δύο σχεδόν μήνες, ώστε οι τρεις ομάδες του νομού μας να ετοιμαστούν και να ενισχυθούν έως τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Και οι τρεις έχουν προσθέσει κομμάτια στο μεταγραφικό παζλ, αλλά η συνταγή που δεν αλλάζει, είναι αυτή στον... πάγκο. Με άλλα λόγια, οι μεσσηνιακές ομάδες συνεχίζουν με τους ίδιους προπονητές. Η Καλαμάτα B.C. με τον Παύλο Νώντα, ο Δίων Κυπαρισσίας με τον Χρήστο Μυριούνη και η Καλαμάτα '80 με τον Αλέξη Κορογώνα (φωτό). Κάτι αναμενόμενο με όσα κατάφεραν πέρυσι οι παραπάνω τεχνικοί και από τη στιγμή που υπήρχε αμοιβαία ικανοποίηση και διάθεση να συνεχίσουν μαζί.
Η Καλαμάτα B.C. έκανε πρωταθλητισμό στον πρώτο γύρο και μπορεί η εντυπωσιακή πορεία να μην συνεχίστηκε, αλλά το πρόσημο είναι θετικό. Ο Παύλος Νώντας βρίσκεται στον πάγκο από τα μέσα της σεζόν 2018-2019, συνεχίζοντας την υλοποίηση του πλάνου του συλλόγου,, που θέλει κάθε σεζόν να κάνει και ένα βήμα παραπάνω.
Ο Δίων Κυπαρισσίας εξασφάλισε την παραμονή την τελευταία αγωνιστική και ο Χρήστος Μυριούνης είναι ένας από τους λόγους που τα κατάφερε.
Ο 50χρονος τεχνικός ανέλαβε τα ηνία στις 25 Νοεμβρίου και με την έλευσή του, άλλαξε την ψυχολογία στα αποδυτήρια και έκανε τους παίκτες να πιστέψουν σε κάτι που φαινόταν χαμένη υπόθεση.
Ο Μυριούνης, που πήρε πρωτάθλημα Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό το 1996 στο Παρίσι, αλλά και Κύπελλο Ελλάδας, δέθηκε συναισθηματικά με την ομάδα και γι' αυτό δεν χρειάστηκαν πολλές συζητήσεις για να ανανεώσει. Πλέον θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει από το ξεκίνημα της σεζόν, ώστε να οδηγήσει το Δίωνα σε νέες επιτυχίες
Η Καλαμάτα '80 πήρε το έκτο πρωτάθλημα στην Α1 κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ξεπερνώντας στα πλέι οφ τα εμπόδια του Γ.Σ. Μεσσήνης και του Πολύβιου, έχοντας ένα αμιγώς νεανικό ρόστερ και στον πάγκο τον Αλέξη Κορογώνα. Ενας προπονητής που έχει συνδέσει το όνομά του με την Καλαμάτα '80, όντας από το 2004 στην ομάδα είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής στα τμήματα υποδομής και στο ανδρικό, Μετρά δύο πρωταθλήματα με την ανδρική ομάδα (2017-2022) και εφτά σερί σεζόν ως πρώτος προπονητής.
Οι δύο πλευρές μετά από συζητήσεις αποφάσισαν να συνεχίσουν αυτή την πορεία, με τον Κορογώνα να δίνει και πάλι τη σκυτάλη σε ταλαντούχους μπασκετμπολίστες, παρότι αλλάζει η κατηγορία και οι απαιτήσεις.