Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2022 13:50

EuroLeague: Ο Μποντιρόγκα νέος πρόεδρος και επίσημα

Γράφτηκε από τον
EuroLeague: Ο Μποντιρόγκα νέος πρόεδρος και επίσημα

Με ανακοίνωσή της η EuroLeague Basketball ενημέρωσε ότι ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα είναι ο νέος πρόεδρος, παίρνοντας την σκυτάλη από τον Τζόρντι Μπερτομέου έπειτα από 22 χρόνια.

Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα είναι ο νέος πρόεδρος της EuroLeague Basketball. Την είδηση έκανε γνωστή η ίδια η διοργανώτρια αρχή με ανακοίνωσή της, σε ένα θέμα που έμοιαζε τυπικής σημασίας, αφού ήταν γνωστό εδώ και μήνες, με τον άλλοτε σπουδαίο φόργουορντ να διαδέχεται τον Τζόρντι Μπερτομέου, που αποχώρησε έπειτα από 22 χρόνια θητείας.

Στο πλευρό του θα βρίσκεται ο - άλλοτε συνεργάτης και σύμβουλος του Μπερτομέου - Αμερικανός Μάρσαλ Γκλίκμαν, ο οποίος προωθήθηκε στην θέση του Γενικού Διευθυντή, κάτι που επίσης ήταν γνωστό ότι θα συμβεί.

Αλλαγή σελίδας για την EuroLeague Basketball, με τον Μποντιρόγκα να αναφέρει στις πρώτες του δηλώσεις ότι "μπαίνουμε σε μία νέα εποχή στην EuroLeague. Τα τελευταία 20 χρόνια έχουμε δει ότι το μπάσκετ έχει καθιερωθεί στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τζόρντι Μπερτομέου και την ομάδα του για το όραμα και την σκληρή δουλειά τους. Ανυπομονώ να συνεχίσω να χτίζω πάνω σε αυτό και να διευρύνω την απήχηση της EuroLeague και του EuroCup".

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπερτομέου αποτέλεσε και επίσημα παρελθόν από την θέση του στις 30 Ιουνίου, σε μία απόφαση όμως που ουσιαστικά είχε παρθεί από τον Οκτώβριο του 2021 από τις ομάδες-μετόχους της διοργάνωσης και επικυρώθηκε έπειτα από ψηφοφορία τον μερικές εβδομάδες αργότερα, τον Νοέμβριο του 2021. Είναι αλήθεια ότι έγιναν κάποιες προσπάθειες από τον ίδιο και τις ομάδες-μετόχους που τον στήριζαν να ανατραπούν τα δεδομένα, ωστόσο αυτό δεν συνέβη ποτέ, με την EuroLeague Basketball να περνάει πλέον σε μία νέα εποχή.

Πηγή: www.sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ