Δευτέρα, 15 Σεπτέμβριος 2014 14:55

Τελεία στη διεθνή καριέρα του έβαλε ο Κρστιτς

Γράφτηκε από τον

Το «κύκνειο άσμα» της διεθνούς καριέρας του αποτέλεσε για τον Νέναντ Κρστιτς ο τελικός Σερβία-ΗΠΑ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Ο 31χρονος Σέρβος διεθνής σέντερ και αρχηγός της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς κρέμασε το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος χθες και δήλωσε εν συνεχεία πως το κεφάλαιο εθνική ομάδα ανήκει πλέον στο παρελθόν για εκείνον.

 

«Αυτό ήταν! Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας αποτέλεσε σίγουρα την τελευταία διοργάνωσή μου με την εθνική ομάδα. Πιστεύω πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσω από μια ομάδα που αγαπώ και στην οποία αγωνίστηκα τόσα χρόνια. Κάναμε μια σπουδαία πορεία σε αυτή τη διοργάνωση. Σίγουρα θα θέλαμε να είχαμε παρουσιάσει ένα καλύτερο πρόσωπο και να ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί στον τελικό με τις ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν αλλοιώνει ό,τι πετύχαμε» τόνισε από τη Μαδρίτη ο Σέρβος σέντερ.

Το 2009 στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας ο Κρστιτς είχε πάλι κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο με την εθνική Σερβίας. Ο σέντερ της Αναντολού Εφές είχε αγωνιστεί με την εθνική Σερβίας/Μαυροβουνίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004), αλλά και στο Ευρωμπάσκετ της Σερβίας το 2005. Το 2010, ο Κρστιτς έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ 2010 της Τουρκίας με τη Σερβία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ