Παρασκευή, 19 Σεπτέμβριος 2014 07:24

Το μπάσκετ της Καλαμάτας '80 παρουσίασε πλάνο και στόχους

Γράφτηκε από τον

Το πλάνο και τους στόχους για τη νέα χρονιά παρουσίασε η διοικούσα επιτροπή του τμήματος μπάσκετ της Καλαμάτας '80, σε εκδήλωσε που έγινε χθες στο ξενοδοχείο "HORIZON BLU" στην παραλία της Καλαμάτας.


Όπως προέκυψε το πρώτο πράγμα που ενδιαφέρει τους ανθρώπους της ομάδας είναι να δώσουν βάρος στην υποδομή. Στην εξέλιξη των αθλητών αλλά και στην σωστή διαπαιδαγώγηση τους μέσα από την ενασχόληση τους με το μπάσκετ.
Όσον αφορά την ανδρική ομάδα, φέτος θα συμμετέχει στην Α' κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ όπου θα επιδιώξει να πρωταγωνιστήσει έχοντας και πάλι τον Δημήτρη Αβδάλα στον πάγκο.
Η γυναικεία ομάδα, μετά την περσινή άνοδο θα συμμετέχει φέτος στην Α2 εθνική με τον Θοδωρή Γιαννακόπουλο στην τεχνική ηγεσία και στόχο μια καλή πορεία.
Επιπλέον, φέτος λειτουργούν κανονικά όλα τα τμήματα υποδομής της ομάδας, τα οποία μάλιστα έχουν επιπλέον στην διάθεση τους το νέο γήπεδο μπάσκετ δίπλα στην Τέντα.

Το βάρος στην υποδομή αλλά και
ανησυχία για τις εγκαταστάσεις

Το μέλος της διοικούσας επιτροπής Βασίλης Κονταργύρης τόνισε ότι ο σύλλογος έχει 45 χορηγούς, οι οποίοι ελπίζει ότι θα αυξηθούν, ενώ στάθηκε στην βοήθεια που προσφέρουν. Σημείωσε πως η Καλαμάτα διαθέτει περίπου 400 αθλητές από 5-6 ετών μέχρι και την ανδρική ομάδα ενώ επισήμανε ότι θα χρειαστεί σωστή κατανομή των γηπέδων για προπονήσεις από τον Αθλητικό Φορέα στις ομάδες.
Ο προπονητής Δημήτρης Αβδάλας έδωσε μεγάλο βάρος στο παιδαγωγικό κομμάτι. «Εκεί στηρίζεται το προπονητικό έργο. Δίνουμε μεγάλη βάση στο παιδαγωγικό κομμάτι. Οι ομάδες ανδρών και γυναικών στηρίζονται σε αθλητές που προέρχονται από την ακαδημία οπότε μας ενδιαφέρει να δίνουμε βάση στην εξέλιξη τους».
Τόνισε ότι η ομάδα παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προπόνησης και αυτό οφείλεται στο νέο γήπεδο δίπλα στην Τέντα που δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες και πολύ περισσότερες διαθέσιμες ώρες για προπονήσεις. Ωστόσο επισήμανε και αυτός την ανάγκη για καλύτερους αθλητικούς χώρους και ζήτησε από τον Δήμο οι χώροι που υπάρχουν να γίνουν πιο ανθρώπινοι.
Αναφέρθηκε επίσης στην φιλοσοφία της ανδρικής ομάδας. Επισήμανε ότι το κύριο ζητούμενο είναι η εξέλιξη των παιδιών μέσα από το προπονητικό πρόγραμμα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αποτελεί στόχο ο πρωταθλητισμός για την ανδρική ομάδα.
Ο αθλητής της ανδρικής ομάδας Γιώργος Μπάκας τόνισε ότι οι παλιοί παίκτες θα βοηθήσουν τους νέους και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι αν υπάρχει υγεία η χρονιά θα ολοκληρωθεί με επιτυχίες.
Ο συμπαίκτης του Γιάννης Βούλγαρης δεν αρνήθηκε πως η επιστροφή στην Γ' εθνική είναι ένας από τους στόχους της ανδρικής ομάδας την φετινή σεζόν.


Αισιοδοξία για
την γυναικεία ομάδα

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας Θοδωρής Γιαννακόπουλος τόνισε πως βρήκε εξαιρετικό κλίμα στην Καλαμάτα '80. «Όλοι δουλεύουν σαν μια ομάδα και έτσι κινήθηκε και η γυναικεία ομάδα. Στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί, μαχητικοί και το ταμείο θα γίνει στο τέλος. Ελπίζουμε πάντως στο καλύτερο».
Η αθλήτρια της γυναικείας ομάδας Εριθέλγη Πραμαγκιούλη τόνισε: «Είναι η πρώτη μου χρονιά στην Καλαμάτα '80. Το κλίμα είναι πολύ καλό. Υπάρχουν δυσκολίες αλλά ελπίζουμε σε κάτι καλό. Πρώτος στόχος είναι να βελτιωθούμε ως ομάδα. Υπάρχει πάντως αισιοδοξία».

Μπασακίδης
και Σταματόπουλος...
 
Το δήμο εκπροσώπησε ο νέος πρόεδρος του Φόρεα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Νίκος Μπασακίδης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Εύχομαι καλή επιτυχία η οποία είναι δεδομένη από τη στιγμή που η νεολαία της ομάδας προπονείται από τον Αβδάλα και το υπόλοιπο προπονητικό τιμ. Θα υπάρχει καλή συνεργασία με το Δήμο και θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα», τόνισε ο κ. Μπασακίδης ο οποίος παραδέχτηκε ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την κατάσταση των αθλητικών χώρων αλλά εξέφρασε την πίστη ότι θα γίνουν προσπάθειες για το καλύτερο δυνατό.
Το μέλος του δ.σ. του Φορέα Στάθης Σταματόπουλος τόνισε ότι η βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και η δημιουργία νέων πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για το Δήμο το προσεχές διάστημα. Σημείωσε πως πρέπει να γίνεται ορθολογική διαχείριση των εγκαταστάσεων και συνεχάρη τον Δημήτρη Αβδάλα για το βάρος που δίνει στο παιδαγωγικό κομμάτι της ακαδημίας.
Το παρών στην συνέντευξη έδωσαν ακόμη ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Γιάννης Κουτραφούρης, ο επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ Ντίνος Κουμανάκος, ο πρόεδρος της Καλαμάτας '80 Απόστολος Τσόπελας καθώς και μέλη της διοικούσας επιτροπής αλλά και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.