Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2022 11:02

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Μεσσηνιακό ντέρμπι σήμερα στην Τέντα

Γράφτηκε από τον

Δεύτερο μεσσηνιακό ντέρμπι φιλοξενεί μέσα σε τέσσερις ημέρες το Κλειστό της Τέντας...

Η Καλαμάτα ‘80 θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 5 μ.μ. την Καλαμάτα Β.C. στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής μπάσκετ.
Το εν λόγω ματς διεξάγεται σήμερα, γιατί το διήμερο 29-30 Οκτωβρίου η Τέντα θα φιλοξενήσει το “4ο Kalamata Dance Cup” και η ΕΟΚ προχώρησε στην αλλαγή ημερομηνίας, έπειτα από συμφωνία των δύο σωματείων.
Η τυπικά φιλοξενούμενη Καλαμάτα B.C. προέρχεται από την νίκη στο άλλο μεσσηνιακό ντέρμπι επί του Δίωνα Κυπαρισσίας με 77-72 την περασμένη Κυριακή και θα παίξει με ανεβασμένη ψυχολογία.
Συν τοις άλλοις η ομάδα του Παύλου Νώντα έχει το απόλυτων των νικών μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές και στόχος της είναι να κάνει το 4 στα 4.
Από την άλλη η Καλαμάτα ‘80 που είναι νεοφώτιστη στην κατηγορία, έχει ξεκινήσει με τρεις ήττες το πρωτάθλημα και ασφαλώς έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στην σαφώς πιο έμπειρη Καλαμάτα B.C.
Ομως το συγκρότημα του Αλέξη Κορογώνα με τους πολλούς νεαρούς μπασκετμπολίστες που διαθέτουν πολύ ταλέντο, θα προσπαθήσει δίχως άγχος να κάνει την έκπληξη και να πάρει το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα τη φετινή σεζόν.
Το ντέρμπι της Τέντας αναμένεται να το παρακολουθήσουν πολυάριθμοι φίλαθλοι και των δύο ομάδων, όπως άλλωστε συνέβη και την περασμένη Κυριακή στο ματς της Καλαμάτας B.C. με τον Δίωνα.
Διαιτητές της σημερινής αναμέτρησης θα είναι οι Λάμπρος Νάστος και Πέτρος Ρίζος και κομισάριος ο Σπύρος Ηλιόπουλος.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 3 αγώνες)
1. Νήαρ Ηστ 6
-. Καλαμάτα B.C. 6
-. Παλαίμων Κορίνθου 6
4. Αγία Παρασκευή 5
. Δίων Κυπαρισσίας 5
-. Παναχαΐκή 5
-. Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου 5
8. Γαλήνη 4
9. Καλαμάτα '80 3
-. Ερμιονίδα 3
-. Πήγασος 3
-. Προμηθέας 2014 3