Δευτέρα, 22 Σεπτέμβριος 2014 18:38

Δεν πήρε πιστοποιητικό η ΚΑΕ Πανιώνιος και υποβιβάζεται από την Α1 ανδρών

Γράφτηκε από τον
Δεν πήρε πιστοποιητικό η ΚΑΕ Πανιώνιος και υποβιβάζεται από την Α1 ανδρών

Εκτός του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ μένει, όπως όλα δείχνουν, ο Πανιώνιος, καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν χορήγησε στην «κυανέρυθρη» ΚΑΕ το απαραίτητο πιστοποιητικό συμμετοχής.

Αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή της τελευταίας στιγμής, η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα υποβιβαστεί για πρώτη φορά από το 1980 από τη μεγάλη κατηγορία και είναι πολύ πιθανό να πέσει οικειοθελώς στη Β΄ εθνική.

Από το πρωί υπήρξε ένα «θρίλερ» αναφορικά με την τύχη του Πανιωνίου, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που, έστω και την ύστατη ώρα, εξασφάλισε το πιστοποιητικό συμμετοχής (όπως και ο Κόροιβος Αμαλιάδας). Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πανιώνιος, Ηλίας Λιανός, προσήλθε στα γραφεία της ΕΕΑ και ζήτησε νέα δεκαήμερη παράταση για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αίτημα των «κυανέρυθρων» συναίνεσε και ο ΕΣΑΚΕ, με επιστολή που απέστειλε στην Επιτροπή. Πληροφορίες που ενέπλεκαν στην υπόθεση και την ΕΟΚ διαψεύστηκαν με επίσημη ανακοίνωση της ομοσπονδίας, η οποία ξεκαθαρίζει «... πως ουδεμία ανάμειξη έχει με τις αποφάσεις της ΕΕΑ». Τελικά, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αρνήθηκε να δώσει νέα παράταση στον Πανιώνιο, οδηγώντας την ιστορική ομάδα εκτός Α1 κατηγορίας.

Λίγες ώρες πριν την κλήρωση του φετινού πρωταθλήματος, είναι άγνωστο ποια ομάδα θα κληθεί να καλύψει τη θέση του Πανιωνίου. Η Καβάλα, ως επιλαχούσα από την Α2 και με δεδομένο ότι παραμένει ΚΑΕ, μοιάζει να προκρίνεται ως επιλογή, όμως κάποια χρέη από την προηγούμενη παρουσία της στην Α1 μπορεί να αποτελέσουν τροχοπέδη στις ελπίδες της να αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία.

πηγη ΑΠΕ