Τετάρτη, 23 Νοέμβριος 2022 16:48

EUROLEAGUE: Ψάχνει... απαντήσεις ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια

Γράφτηκε από τον
EUROLEAGUE: Ψάχνει... απαντήσεις ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας τη Βίρτους Μπολόνια με στόχο τόσο την αναπτέρωση του ηθικού του όσο και από βαθμολογικής σημασίας.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ τη Βίρτους Μπολόνια (23/11, 21:00, Novasports). Το «τριφύλλι» προέρχεται από βαριά ήττα στην Πόλη απέναντι στη Φενέρνμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη και ψάχνει τρόπο να επέλθει στον δρόμο των επιτυχιών στη διοργάνωση. Οι Ιταλοί ταξίδεψαν στην Αθήνα έπειτα από την σπουδαία και άνετη επικράτηση επί της Βαλένθια, με στόχο να εισαχθούν στην προνομιούχα πεντάδα.
Η ήττα με κάτω τα χέρια στην Κωνσταντινούπολη για τον Παναθηναϊκό αποτέλεσε μεγάλη πληγή στον αθλητικό εγωισμό του. Σε έναν αγώνα από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά έμοιαζε σαν μία έντονη… προπόνηση για το σύνολο του Έλληνα τεχνικού, βλέποντας εκείνο του Ντέγιαν Ράντονιτς να μην αποδίδει αμυντικά στα επίπεδα που έθεσε ο ίδιος στην αρχή της χρονιάς.

Οι μεστές εμφανίσεις των Νέιτ Γουόλτερς, Ντουέιν Μπέικον και Γιώργου Παπαγιάννη δεν απέτρεψαν την ήττα με 107-77. Έτσι, με τα υπάρχοντα δεδομένα κυνηγάει την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια.
Παρόλα αυτά, εκτός θα μείνουν οι Μάριους Γκριγκόνις λόγω οσφυαλγίας που τον ταλαιπωρεί από τον αγώνα στην Τουρκία, όπου έχασε όλο το δεύτερο μέρος. Όσον αφορά για τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, όλο θα αποφασιστούν την τελευταία στιγμή.
Από την άλλη μεριά, οι φιλοξενούμενοι διέλυσαν τη Βαλένθια στην Μπολόνια και πατούν το παρκέ του ΟΑΚΑ με αυτοπεποίθηση. Μάλιστα, πριν δύο αγωνιστικές στο ιταλικό ντέρμπι με το Μιλάνο, ο Μίλος Τεόντοσιτς οδήγησε την ομάδα του σε μία σπουδαία νίκη, όντας… καυτός από την περιφέρεια. Με ρεκόρ 4-4 επιδιώκουν να περάσουν αλώβητοί από μία δύσκολη έδρα.
Ως απουσίες ο Ιταλός τεχνικός δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του καλύτερου παίκτη του, Τορνίκε Σενγκέλια που αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στον αστράγαλο. Ο Σέμι Οτζελέγε αντιμετωπίζει πρόβλημα στην γάμπα και θα προφυλαχτεί ενόψει των επόμενων αναμετρήσεων. Στα θετικά νέα, ο Ίφε Λούντμπεργκ ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και θα λάβει κανονικά χρόνο.
Η διαιτητική τριάδα θα απαρτίζεται από τους Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Μπέντζαμιν Χιμένεθ (Ισπανία) και Ράιν Πεεράντι (Εσθονία).
Πηγή:  www.sport-fm.gr