Πέμπτη, 25 Σεπτέμβριος 2014 19:50

ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΔΩΝ: Oι ποινές της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για τα επεισόδια στο Θουρία - ΓΣ Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

Το δ.σ. της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ανακοίνωσε τις ποινές που αφορούν το πρόσφατο επεισοδιακό παιχνίδι της Θουρίας με τον ΓΣ Μεσσήνης για το παιδικό πρωτάθλημα μπάσκετ.

Σύμφωνα με αυτές, με 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε ο ΓΣ Μεσσήνης, με δύο η Θουρία και με ένα χρόνο απαγόρευσης εισόδου στα ματς του σωματείου του ο παράγοντα του ΓΣ Μεσσήνης Αγαθοκλή Μυλωνά.
Αναλυτικά η απόφαση και το σκεπτικό της έχουν ως εξής:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., στη συνεδρίαση της 24/09/2014, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων σχετικά με όσα έγιναν και γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα στο παιχνίδι του παιδικού πρωταθλήματος Θουρία-ΓΣ Μεσσήνης 53-50 αποφάσισε
1. Να επιβάλει στον παράγοντα του σωματείου ΓΣ Μεσσήνης Μυλωνά Αγαθολή ποινή απαγόρευσης εισόδου στον κύριο αγωνιστικό χώρο των γηπέδων, που αγωνίζεται οποιαδήποτε ομάδα του σωματείου του, διάρκειας ενός χρόνου, σύμφωνα με το άρθρο 85 παρ. 1, των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.
-Η παραπάνω ποινή του υπεβλήθη διότι κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα Παίδων, μεταξύ των ομάδων ΑΟ Θουρίας - ΓΣ Μεσσήνης που διεξήχθη στις 13/09/2014, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο, απείλησε και αποπειράθηκε να βιαιοπραγήσει σε βάρος αθλητή του Α.Ο. Θουρίας.
Επίσης μετά το τέλος του αγώνα, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και με άλλους παράγοντες και οπαδούς του σωματείου του, ήλθε σε συμπλοκή με οπαδούς του Α.Ο. Θουρίας.
Ο χρόνος έκτισης της ποινής του, υπολογίζεται από την ημερομηνία κοινοποίησης του εγγράφου (25/09/2014), έως της 25/09/2015.
2. Να επιβάλει στο σωματείο ΓΣ Μεσσήνης ποινή τριών αγωνιστικών ημερών κεκλεισμένων των θυρών, από τους αγώνες του Πρωταθλήματος Παίδων, σύμφωνα με το αρθρ. 82 παρ. 2Γ1γ των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.
Η παραπάνω ποινή επιβλήθηκε διότι κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα παραπάνω αγώνα , που διεξήχθη στις 13/09/2014, παράγοντας του Συλλόγου, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο, απείλησε και αποπειράθηκε να βιαιοπραγήσει σε βάρος αθλητή του Α.Ο. Θουρίας.
Επίσης μετά το τέλος του αγώνα, παράγοντες και οπαδοί του Συλλόγου, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και συνεπλάκησαν με οπαδούς του Α.Ο. Θουρίας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία αλγεινών εντυπώσεων και τη δυσφήμηση της Καλαθοσφαίρισης.
Ο χρόνος έκτισης της παραπάνω ποινής, υπολογίζεται για την προγραμματισμένη ημερομηνία του 5ου , 8ου και 11ου αγώνα της Α΄ Φάσης Παίδων, που θα διεξαχθεί στο Δ.Σ. Μεσσήνης, στις 27/09/2014, 12/10/2014 και στις 08/11/2014 .
Δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο, έχουν συνολικά είκοσι (20) άτομα από το σωματείο και συγκεκριμένα οι δώδεκα αθλητές, οι δύο προπονητές, ο γιατρός, ο φυσιοθεραπευτής και τέσσερα ακόμη άτομα που αναγράφονται σε ειδική κατάσταση.
3.Να επιβάλει στο σωματείο ΑΟ Θουρίας ποινή δύο (2) αγωνιστικών ημερών κεκλεισμένων των θυρών, από τους αγώνες του Πρωταθλήματος Παίδων, σύμφωνα με το αρθρ. 82 παρ. 2Γ1β των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.
Η παραπάνω ποινή επιβλήθηκε διότι, μετά τη λήξη του αγώνα Παίδων, μεταξύ των ομάδων ΑΟ Θουρίας - ΓΣ Μεσσήνης, που διεξήχθη στις 13/09/2014, οπαδοί του Συλλόγου, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και συνεπλάκησαν με παράγοντες και οπαδούς του Γ.Σ. Μεσσήνης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία αλγεινών εντυπώσεων και τη δυσφήμηση της Καλαθοσφαίρισης.
Ο χρόνος έκτισης της παραπάνω ποινής, υπολογίζεται για την προγραμματισμένη ημερομηνία του 6ου και 9ου αγώνα της Α΄ Φάσης Παίδων, που θα διεξαχθεί στο Δ.Σ. Παραλίας Καλαμάτας & Τέντας, στις 05/10/2014 & στις 26/10/2014 .
Δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο, έχουν συνολικά είκοσι (20) άτομα από το σωματείο και συγκεκριμένα οι δώδεκα αθλητές, οι δύο προπονητές, ο γιατρός, ο φυσιοθεραπευτής και τέσσερα ακόμη άτομα που αναγράφονται σε ειδική κατάσταση».