Σάββατο, 04 Οκτώβριος 2014 20:36

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΝΙΖΝΙ ΝΟΒΓΚΟΡΟΝΤ 63-55, Βελτιωμένος... αλλά έχει δρόμο!

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΝΙΖΝΙ ΝΟΒΓΚΟΡΟΝΤ 63-55, Βελτιωμένος... αλλά έχει δρόμο!

Πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του παρουσίασε ο Παναθηναϊκός που με τους Σλότερ και Μπλουμς δίπλα στον Διαμαντίδη έδειξε σημάδια βελτίωσης όσο πλησιάζουν τα επίσημα παιχνίδια.

 

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 63-55 της Νιζνί Νόβγκοροντ -που φέτος συμμετέχει στην Ευρωλίγκα- στον ημιτελικό του «Γκομέλσκι Καπ» της Μόσχας και την Κυριακή θα αντιμετωπίσουν στις 19:00 τον νικητή του ΤΣΣΚΑ - Λιέτουβος.

Παρότι ο Ιβάνοβιτς, χρησιμοποίησε μόλις οκτώ παίκτες, οι νταμπλούχοι έδειξαν να έχουν περισσότερες λύσεις στο παιχνίδι τους και σε αυτό βοήθησε το γεγονός πως δίπλα στον Διαμαντίδη υπήρχαν ο Σλότερ και ο Μπλουμς.

Ο πρώτος έδειξε πως θα δώσει βοήθειες ειδικά στη θέση «δύο» γιατί.... προτιμά να εκτελεί από το να οργανώνει, ενώ και ο Λετόνος παρά το γεγονός πως είναι ανέτοιμος και μόλις δύο ημέρες στην ομάδα, θα δώσει τις λύσεις τις οποίες περιμένουν οι προπονητές του.

Επίσης θετικό για τον Παναθηναϊκό ήταν πως κατάφερε να είναι μπροστά στο σκορ σε όλο το παιχνίδι και να έχει σωστές αντιδράσεις όταν οι Ρώσοι μείωσαν.

Με δεδομένες τις απουσίες του Μαυροκεφαλίδη αλλά και του Φώτση που είναι ακόμα ανέτοιμος, οι επιθέσεις της ρακέτας πήγαν στον Μπατίστα και τον Γκιστ. Και ειδικά ο πρώτος έδωσε -και κέρδισε- πολλές μάχες μέσα και στις δύο ρακέτες ωστόσο εκεί φάνηκε πως οι «πράσινοι» έχουν ακόμα δρόμο. Κάτι... αναμενόμενο τόσο λόγω των δύο απουσιών όσο και του σέντερ που αναμένεται να αποκτηθεί.

Οι «πράσινοι» άρχισαν δυνατά το παιχνίδι (9-2) και παρά το γεγονός πως η Νιζνί μείωσε άμεσα βρήκε τις λύσεις κυρίως κοντά στο καλάθι και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +4 (17-13). Ο ρυθμός έπεσε και από τις δύο ομάδες στη δεύτερη περίοδο είναι χαρακτηριστικό πως σημείωσαν μαζί μόλις 17 (!) πόντους με το ημίχρονο να βρίσκει τους «πράσινους» μπροστά με 26-21 αλλά και με... προβληματισμό λόγω κάποιων λαθών.

Αυτά διορθώθηκαν στη συνέχεια με τους νταμπλούχους να φτάνουν και στο +8 (35-27 στο 23'), αλλά στη συνέχει να χάνουν ενέργεια στην άμυνα λόγω και των τριών φάουλ του Διαμαντίδη.

Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς συνέχισαν να έχουν σταθερά το προβάδισμα ενώ όταν στο 37' η Νιζνί έτρεξε σερί 7-0 και μείωσε σε 54-53 είχαν τις λύσεις και με δικό τους 8-0 προσέρασαν λίγο πριν από το τέλος με 62-53.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 26-21, 43-38, 63-55

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 16 (2), Γιάνκοβιτς 5 (1), Μπλουμς 4, Παππάς 6, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 11 (1), Μπατίστα 19 (16ρ.).

ΝΙΖΝΙ ΝΟΒΓΚΟΡΟΝΤ (Μπαγκάτσκις): Μπαμπούριν 3 (1), Ντάνιελς, Παρακούσκι 6, Αντόνοφ 2, Κοστόφ 3 (1), Κίνσεϊ 12 (3), Ρότσεστι 16, Σαβέλιεφ, Κριβόσιιφ, Τόμπκινς 11.

πηγη sentragoal.gr