Παρασκευή, 10 Μάρτιος 2023 20:39

Εύκολα 3-0 σετ τον ΑΟ Θήρας ο Παναθηναϊκός και έφυγε για τελικό Κυπέλλου! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στον ΑΟ Θήρας και νίκησε με 3-0 σετ, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών, όπου θα αντιμετωπίσει ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ!

Στον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών και... περιμένει ο Παναθηναϊκός!
Οι «πράσινες» νίκησαν μέσα στο πολύ όμορφο κλίμα του Κλειστού Τ9 της Άρτας τον ΑΟ Θήρας με σκορ 3-0 σετ (21-25, 18-25, 9-25), εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου (11/3, 21:30) όπου θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ!
Οι παίκτριες του Γιάννη Καλμαζίδη ήταν από το πρώτο λεπτό πιο συγκεντρωμένες και νίκησαν σχετικά άνετα τις τυπικά γηπεδούχες, που μπορούν πάντως να αισθάνονται ικανοποιημένες από την πορεία τους και το γεγονός πως απέκλεισαν στα προημιτελικά τον πολυνίκη του θεσμού Ολυμπιακό!

Το ματς
Οι «πράσινες» μπήκαν πιο δυνατά στο πρώτο σετ, παίρνοντας από νωρίς προβάδισμα 3-6 μετά από λάθη των Μερκάδο και Λάγκερερ. Οι παίκτριες του Γιάννη Καλμαζίδη είδαν τις τυπικά γηπεδούχες να αντιδρούν και να μειώνουν σε 7-8, όμως σταδιακά έλεγξαν και πάλι το σετ, ξεφεύγοντας στο σκορ με 9-14. Η ομάδα της Σαντορίνης προσπάθησε όσο μπορούσε με τις Λάγκερερ και Μερκάδο και μείωσε σε 16-18, όμως οι «πράσινες» κατάφεραν να διατηρήσουν μέχρι τέλους του πρώτου σετ το προβάδισμα και τελικά το κέρδισαν με 21-25.

Στο δεύτερο σετ ο ΑΟ Θήρας ξεκίνησε πολύ πιο ανταγωνιστικά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι μέχρι τα μέσα του σετ (11-11). Σταδιακά, ο Παναθηναϊκός με τις Ανθούλη και Χατζηευστρατιάδου σε καλή μέρα άρχισαν και πάλι να ξεμακραίνουν, φτάνοντας στο 12-15, με τις τυπικά γηπεδούχες να αντιδρούν και να μειώνουν σε 15-16, πριν το σκορ γίνει και πάλι +3 για τον Παναθηναϊκό μετά το άουτ της Κωνσταντέλου (15-18). Οι «πράσινες» διατήρησαν τον έλεγχό τους στο σετ, το οποίο κατέκτησαν τελικά σχετικά άνετα με 18-25.

Το τρίτο σετ ήταν και το λιγότερο ανταγωνιστικό, καθώς οι τυπικά φιλοξενούμενες με πρωταγωνίστρια τη Χατζηευστρατιάδου μπήκαν με σκοπό να βάλουν τέλος στο παιχνίδι, ξεκινώντας με ένα απίθανο 1-10, που έβαλε πρόωρο τέλος στον αγώνα, φτάνοντας λίγο αργότερα και στο +11 (4-15). Η κυριαρχία των παικτριών του Καλμαζίδη συνεχίστηκε και στο υπόλοιπο σετ, το οποίο κατέκτησαν με 9-25, φτάνοντας στη νίκη-πρόκριση στον τελικό.
Τα σετ: 21-25, 18-25, 9-25

Πηγή: www.sport-fm.gr