Τρίτη, 28 Μάρτιος 2023 10:57

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΟΚ: Επαναλαμβάνεται ο αγώνας Γλαύκος – Καλαμάτα B.C!

Γράφτηκε από τον

 

Εγινε και αυτό: Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποφάσισε την επανάληψη του αγώνα της Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου με την Καλαμάτα B.C., που είχε γίνει στις 12 Μαρτίου για την 20η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής μπάσκετ και είχε βρει νικήτρια τη μεσσηνιακή ομάδα με σκορ 60-59.

Οι γηπεδούχοι μετά τη λήξη του ματς είχαν καταθέσει ένσταση, θεωρώντας εκπρόθεσμο το τρίποντο του Διαμαντόπουλου, που έκανε το σκορ (56-60). Η ΕΟΚ έκανε δεχτή την ένσταση και η Καλαμάτα B.C. κατέθεσε έφεση, που απορρίφθηκε όμως από το δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της ΚΕΔ/ ΕΟΚ.

Ως εκ τούτου, ο αγώνας θα επαναληφθεί αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στην Πάτρα. Μια απόφαση – σκάνδαλο, καθώς οι αρμόδιοι έλαβαν υπόψη τους ένα μονοκάμερο ερασιτεχνικό βίντεο της γηπεδούχου ομάδας και όχι την γραμματεία, τον κομισάριο και την έκθεση των διαιτητών. Να σημειωθεί ακόμα ότι το τρίποντο του Διαμαντόπουλου δεν ήταν η τελευταία φάση του αγώνα, καθώς η Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου μείωσε στη συνέχεια στο τελικό 59-60.

Η Καλαμάτα B.C. εξέδωσε ανακοίνωση – διαμαρτυρίας για την απόφαση της Ομοσπονδίας και ζητά, τουλάχιστον, από αυτή να καλύψει τα έξοδα για ένα ακόμα ταξίδι στην Πάτρα.

Η Καλαμάτα B.C. και η Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου θα παίξουν δεδομένα στα πλέι άουτ για την παραμονή, αλλά η θέση που θα πάρουν στην κανονική σεζόν έχει μεγάλη σημασία για τις διασταυρώσεις στα νοκ – άουτ.

Αμφότερες διεκδικούν την 6η θέση του 1ου ομίλου, που είχε στα χέρια της η Καλαμάτα B.C. ενόψει της προσεχούς τελευταίας αγωνιστικής. Μετά την απόφαση επανάληψης του μεταξύ τους ματς όμως, όλα είναι ανοιχτά.

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας της μεσσηνιακής ομάδας 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της μεσσηνιακής ομάδας αναφέρει: “Με μεγάλη μας έκπληξη λάβαμε σήμερα Κυριακή 26 Μαρτίου, την επαύριο της εθνικής μας εορτής-αργίας, την απόφαση του Β΄ βάθμιου δικαιοδοτικού οργάνου της ΚΕΔ/ΕΟΚ, το οποίο με ιδιαίτερη σπουδή συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη μέσα σε ημέρες αργίας και αποφάσισε την απόρριψη της προσφυγής μας κατά της απόφασης του Α΄ βάθμιου δικαιοδοτικού οργάνου της ΚΕΔ/ΕΟΚ, με την οποία κατόπιν της ένστασης που κατέθεσε η ομάδα του Γλαύκου-Έσπερου, αποφάσισε την επανάληψη του πρόσφατου μεταξύ μας αγώνα.

Η σημερινή δευτεροβάθμια απόφαση όρισε τη διεξαγωγή του την Τετάρτη 29/3/2023 στο γήπεδο της Πατρινής ομάδας.

Έναν αγώνα που κερδίσαμε ξεκάθαρα στο γήπεδο, χάρις στον ιδρώτα των παικτών μας και μόνο, τον οποίο, ουδείς αρμόδιος σεβάστηκε. Για να γίνει αυτό δεν λήφθηκαν υπόψιν το φύλλο αγώνα, οι εκθέσεις δύο διαιτητών, η έκθεση του κομισάριου και η άποψη όλων όσοι ήταν στη γραμματεία, τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα, όσο και μετά το τέλος του. Αντίθετα, ελήφθη υπόψιν ένα μονοκάμερο ερασιτεχνικό βίντεο συμφερόντων του γηπεδούχου σωματείου, που προσκομίστηκε από αυτό, του οποίου ουδείς γνωρίζει ή εγγυάται την εγκυρότητα, μιας και δεν αποτελεί επισήμως και αρμοδίως εγκεκριμένο υλικό από τα αρμόδια όργανα.

Στο βίντεο αυτό, μάλιστα προκύπτει δήθεν ξεκάθαρα ότι ένα καλάθι της ομάδας μας ήταν εκπρόθεσμο, το οποίο δεν ήταν καν η τελευταία φάση του αγώνα και μάλιστα ακόμα και αν αυτό μπορούσε με κάποιο μαγικό τρόπο να αποδειχθεί εκπρόθεσμο και πάλι η ομάδα μας θα ήταν μπροστά στο σκορ κατά 1 πόντο, με 8,7 sec να απομένουν. Επίσης θέλουμε να παραθέσουμε τα παρακάτω γεγονότα:

α. Ενώ σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση της ΚΕΔ/ΕΟΚ το επίδικο καλάθι χαρακτηρίζεται οριακά εκπρόθεσμο, η δευτεροβάθμια επιτροπή αποφάσισε ότι η μπάλα βρίσκεται με απόλυτη βεβαιότητα στα χέρια του αθλητή μας. Απόφαση που σημειωτέον, πάρθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Και γεννάται η εύλογη απορία:

Πώς μπόρεσαν ευρισκόμενα σε διαφορετικά σημεία το κάθε μέλος της εν λόγω επιτροπής και μέτρησαν το χρόνο ως εκπρόθεσμο;

β. Με βάση τα παραπάνω, η ομάδα μας αναγκάζεται την προσεχή Τετάρτη 29/3/2023, εργάσιμη ημέρα, να ταξιδέψει ξανά στην Πάτρα, για να παίξει έναν ολόκληρο αγώνα που κρίνει μια χρονιά. Έναν αγώνα στον οποίο βρισκόμασταν σε ολόκληρη τη διάρκειά του μπροστά στο σκορ και μετά το τέλος του δεχτήκαμε τα συγχαρητήρια για τη δίκαιη νίκη μας από τους παράγοντες, τον προπονητή και παίκτες της αντίπαλης ομάδας.

γ. Θεωρούμε ότι ακόμα και με βάση αυτήν την απόφαση, σε έναν αγώνα που δεν βρεθήκαμε ποτέ πίσω στο σκορ, θα έπρεπε να αγωνιστούμε τα τελευταία 8,7 sec (οπότε και η εκτέλεση του επίδικου σουτ από τον παίκτη μας), όπου η ομάδα μας είναι 1 πόντο μπροστά στο σκορ, με το ίδιο φύλλο αγώνα και τους ίδιους διαιτητές.

δ. Τέλος θεωρούμε επιβεβλημένο, ότι τα έξοδα μετακίνησης και διαιτησίας του αγώνα που μας αναγκάζουν να ξαναπαίξουμε, τα οποία αποτελούν έκτακτη επιβάρυνση στον προϋπολογισμό μας, πρέπει να μας αποδοθούν εξ ολοκλήρου, είτε από την ΕΟΚ είτε από το γηπεδούχο σωματείο, διότι σαφώς δε φέρουμε καμιά ευθύνη για την επανάληψη του αγώνα.

Υ.Γ.1 Επιφυλασσόμεθα για την εφαρμογή παντός νόμιμου δικαιώματός μας, που αφορά σε όλα τα παραπάνω.

Υ.Γ.2 Η ομάδα μας πάντα θα αγωνίζεται μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου και μόνο. Το ίδιο θα πράξει και τώρα, παρά τις έντονες πιέσεις που δεχόμαστε από τους φιλάθλους μας.

Υ.Γ.3 Όταν έχουν την πρόθεση να σε αδικήσουν, κανένα σωστό επιχείρημα δε θα σε δικαιώσει”.