Παρασκευή, 31 Μάρτιος 2023 15:16

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Σερί και γόητρο μπαίνουν στη μέση

Γράφτηκε από τον
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Σερί και γόητρο μπαίνουν στη μέση

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό για την 32η αγωνιστική της Euroleague, με το ενδιαφέρον να είναι μονόπλευρο αλλά το γόητρο να μπαίνει στη μέση στο ντέρμπι των αιωνίων.

Το ντέρμπι των αιωνίων στο ΣΕΦ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (21:30, Novasports Prime) μαγνητίζει τα βλέμματα για την 32η αγωνιστική της Euroleague. Ένα ματς με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον, ωστόσο το γόητρο μπαίνει στη μέση αφού μιλάμε για το μεγαλύτερο ματς στην Ελλάδα.
Βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς ο Ολυμπιακός αναζητά άλλο ένα ροζ φύλλο αγώνα που θα τον φέρει πιο κοντά στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας, έχοντας ήδη μάλιστα εξασφαλίσει και το πλεονέκτημα έδρας.
Συν τις άλλοις, υπάρχει και το νικηφόρο σερί των Πειραιωτών οι οποίοι μετράνε δώδεκα σερί νίκες κόντρα στους «πράσινους» (12-0), οι οποίοι φυσικά και θέλουν να βάλουν ένα τέλος. Φυσικά, μια νίκη σε ένα ντέρμπι όπως αυτό, παίζει ρόλο στο γόητρο και μπορεί να δώσει ψυχολογία στο «τριφύλλι» ενόψει των playoffs του πρωταθλήματος.
Ο Ολυμπιακός προέρχεται από το εμφατικό 81-55 επί της Βιλερμπάν και έχει ανέβει στο 22-9, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Εντός έδρας έχει ρεκόρ 12-3 και μετράει 9 διαδοχικές νίκες, με την τελευταία στο ΣΕΦ να έρχεται στις 22 Δεκεμβρίου του 2022 από τον Ερυθρό Αστέρα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα διαθέτει την τρίτη καλύτερη επίθεση και την κορυφαία άμυνα στην Ευρωλίγκα, ενώ είναι πρώτη σε ασίστ, κλεψίματα και εύστοχα δίποντα.

«Η ψυχολογία, η αυτοπεποίθηση και όλα αυτά δεν παίζουν ρόλο. Υπάρχει το μομέντουμ αυτή τη στιγμή. Ο Παναθηναϊκός παίζει χωρίς πίεση και δεν έχει κάτι να χάσει, παρά μόνο να κερδίσει. Εμείς έχουμε να χάσουμε αν χάσουμε το παιχνίδι, οπότε αυτό που μετρά είναι η προσέγγιση με σεβασμό στον αντίπαλο, αγωνιστικά να είμαστε έτοιμοι. Είναι ομάδα που εκτιμούμε και σεβόμαστε. Δεν πιστεύουμε ότι θα πάρουμε το παιχνίδι χωρίς να προσπαθήσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μπαρτζώκας σε δηλώσεις του.
Από την μεριά του ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες την περασμένη Τρίτη επικρατώντας 86-76 της Μπάγερν Μονάχου για να ανέβει στο 11-20. Δεν έχει κάποιον ευρωπαϊκό στόχο σε μια κακή σεζόν και κοιτάζει μπροστά του πρώτα το ντέρμπι και μετά το πρωτάθλημα. Εκτός έδρας έχει μαζί με την Μπάγερν τη χειρότερη συγκομιδή αφού μετρά μόλις 3 νίκες αλλά και 12 ήττες. Στο πιο πρόσφατο ματς, βέβαια, εκτός Ελλάδας κατάφερε να πάριε το ροζ φύλλο αγώνα στο Αστρομπάλ κόντρα στη Βιλερμπάν (82-86).

«Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα μου πρέπει να είναι πολύ δυνατή στην άμυνα. Πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένοι. Το έχω πει πολλές φορές. Το καλύτερο και πιο δυνατό σημείο του Ολυμπιακού δεν είναι τα plays που εκτελεί αλλά ο τρόπος που διαχειρίζεται την κατάσταση μετά από τα plays. Επομένως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα για 24", είναι πολύ σημαντικό αυτό. Το δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με το ότι έχει βρει τρόπους, με την άμυνά του και τις αλλαγές, να προβληματίσει όλες τις ομάδες. Πρέπει κι εκεί να χτυπήσουμε στο σωστό σημείο, με τις σωστές επιλογές ώστε να μην δώσουμε εύκολα καλάθια στον Ολυμπιακό», τόνισε ο Σερέλης.
Στα αμιγώς αγωνιστικά, ο Μουσταφά Φαλ ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και θα αγωνιστεί κανονικά σε αντίθεση με το πρόσφατο παιχνίδι με την Βιλερμπάν, ενώ οι πιθανότητες για να προλάβει ο Αϊζέια Κάνααν που βρίσκεται στις ΗΠΑ για τη γέννηση του παιδιού του δεν είναι με το μέρος του. Την ίδια ώρα, οριστικά εκτός για τον Παναθηναϊκό βρίσκονται οι Ματέους Πονίτκα, Νέιτ Γουόλτερς και εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης. Αντιθέτως, ο Δημήτρης Αγραβάνης θα είναι διαθέσιμος και για πρώτη φορά θα αγωνιστεί με το «τριφύλλι» κόντρα στον Ολυμπιακό.
Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανακοινώσει εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες sold-out. Η παράδοση είναι υπέρ των Πειραιωτών στην Euroleague έχοντας 15 νίκες έναντι 7 των «πρασίνων», ενώ με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό το ρεκόρ είναι 7-2.
Η διαιτητική τριάδα που ορίστηκε από την διοργανώτρια αρχή αποτελείται από τους Ιλία Μπελόσεβιτς, Μιγκέλ Άνχελ Πέρες, Μεντί Ντιφαλά.
Πηγή: www.sport-fm.gr