Κυριακή, 16 Απριλίου 2023 12:16

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Το πρόγραμμα των πλέι άουτ για Δίωνα και Καλαμάτα B.C.

Γράφτηκε από τον
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Το πρόγραμμα των πλέι άουτ για Δίωνα και Καλαμάτα B.C.

Πατρινά εμπόδια καλούνται να ξεπεράσουν ο Δίων και η Καλαμάτα B.C. για να μείνουν στη Γ’ εθνική μπάσκετ.

Η ομάδα της Κυπαρισσίας θα αντιμετωπίσει στην γ’ φάση των πλέι άουτ τον Προμηθέα 2014 και η Καλαμάτα B.C. τον Γλαύκο, με τις ομάδες να μεταφέρουν τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν.

Ετσι η σειρά του Δίωνα με τον Προμηθέα 2014 ξεκινά με το σκορ στο 1-1, ενώ το Γλαύκος – Καλαμάτα B.C. με 2-0 υπέρ των Πατρινών.
Η παραμονή κρίνεται στις τρεις νίκες. Το ματς του Γλαύκου με την Καλαμάτα B.C. ορίστηκε για τις 23 Απριλίου και του Δίωνα με τον Προμηθέα στις 30 Απριλίου, με τους γηπεδούχους να έχουν πλεονέκτημα έδρας.
Αν χρειαστεί δεύτερο ματς στο Γλαύκος – Καλαμάτα B.C. θα γίνει στις 30 Απριλίου στην Τέντα και το τρίτο στις 7 Μαΐου στην Πάτρα. Στις 7 Μαΐου θα γίνει το δεύτερο παιχνίδι ανάμεσα στον Προμηθέα 2014 και το Δίωνα, ενώ αν χρειαστεί τρίτο θα γίνει τρεις μέρες αργότερα στην Κυπαρισσία.
Ο Δίων στην προηγούμενη φάση απέκλεισε τον Πήγασο Θυρέας και η Καλαμάτα B.C. την Ερμιονίδα.
Αντίθετα η Καλαμάτα ‘80 δεν τα κατάφερε με τον Προμηθέα 2014 και υποβιβάστηκε, όπως και η Γαλήνη κόντρα στον Γλαύκο.
Κοντολογίς Πήγασος Θυρέας, Ερμιονίδα, Καλαμάτα ‘80 και Γαλήνη, έχουν υποβιβαστεί από τον 1ο όμιλο και μένουν δύο ακόμα ανεπιθύμητες θέσεις για να συμπληρωθεί η εξάδα του υποβιβασμού.
Η Καλαμάτα B.C έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο, καθώς θα πρέπει να κερδίσει τρεις συνεχόμενες φορές τον Γλαύκο, ξεκινώντας τη σειρά με 2-0. Ολα αυτά βέβαια μετά την σκανδαλώδη απόφαση της ΕΟΚ να επαναληφθεί ο αγώνας της κανονικής σεζόν, που είχε κερδίσει η μεσσηνιακή ομάδα με τον Γλαύκο, έπειτα από ένσταση των Πατρινών. Ο Γλαύκος, που στον πρώτο γύρο είχε περάσει νικηφόρα από την Τέντα, κέρδισε το ματς που επαναλήφθηκε και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για την παραμονή.
Αντίθετα Δίων και Προμηθέας 2014 ξεκινούν με το σκορ στο 1-1, αλλά η Πατρινή ομάδα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει και τρεις επαγγελματίες παίκτες από τον Προμηθέα που αγωνίζεται στην Basket League. Κάτι που διαφοροποιεί τα δεδομένα. Ο Δίων έχει πάντως το πλεονέκτημα έδρας και έτσι αν χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι θα γίνει στην έδρα του, όπως και ο Γλαύκος με την Καλαμάτα B.C.
Συνοπτικά το πρόγραμμα των πλέι άουτ έχει ως εξής:


1η αγωνιστική
Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου – Καλαμάτα B.C. (23 Απριλίου)
Δίων Κυπαρισσίας – Προμηθέας 2014 (30 Απριλίου)

2η αγωνιστική
Καλαμάτα B.C. - Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου εάν χρειαστεί (30 Απριλίου)
Προμηθέας 2014 – Δίων Κυπαρισσίας (7 Μαΐου)


3η αγωνιστική
Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου – Καλαμάτα B.C. εάν χρειαστεί (7 Μαΐου)
Δίων Κυπαρισσίας – Προμηθέας 2014 εάν χρειαστεί (10 Μαΐου)
* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 5 το απόγευμα.