Κυριακή, 30 Απριλίου 2023 11:36

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Ξεκινούν οι μάχες παραμονής Δίωνα με Προμηθέα 2014

Γράφτηκε από τον
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Ξεκινούν οι μάχες παραμονής Δίωνα με Προμηθέα 2014

Για μια θέση στη Γ’ εθνική μπάσκετ θα μονομαχήσουν στα πλέι άουτ, αρχής γενομένης από σήμερα, Δίων Κυπαρισσίας και Προμηθέας 2014.

Η σειρά ξεκινά με το σκορ στο 1-1 και θα κριθεί στις τρεις νίκες, με τις δύο ομάδες να μεταφέρουν τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν. Στον πρώτο γύρο ο Δίων νίκησε με 73-65 στην έδρα του, αλλά στην Πάτρα ηττήθηκε με 80-77 σε ένα ματς που είχε προηγηθεί με 20 πόντους! Αυτή η ήττα του στέρησε ουσιαστικά και την τέταρτη θέση στον πρώτο όμιλο, που οδηγούσε στα πλέι οφ ανόδου. Ετσι ο Δίων Κυπαρισσίας βρέθηκε στα πλέι άουτ.
Στην πρώτη φάση νίκησε τον Πήγασο Θυρέας και με δεδομένο ότι είχε “προίκα” το 2-0 από το πρωτάθλημα, πέρασε στην επόμενη φάση. Ο Προμηθέας 2014 απέκλεισε με 3-1 νίκες την Καλαμάτα ‘80. Ο Πήγασος Θυρέας, η Καλαμάτα ‘80, η Ερμιονίδα, η Γαλήνη και η Καλαμάτα B.C. είναι οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από τον πρώτο όμιλο και μένει η έκτη θέση, την οποία θέλουν να αποφύγουν ο Δίων και ο Προμηθέας.
Η ομάδα της Κυπαρισσίας έχει πλεονέκτημα έδρας και θα επιδιώξει να κάνει σήμερα το πρώτο βήμα, ώστε να μεταφέρει την πίεση και το άγχος στους Πατρινούς ενόψει του δεύτερου αγώνα, που θα γίνει την Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Αχαΐας Το σημερινό τζάμπολ έχει οριστεί για τις 5 το απόγευμα στο Κλειστό της Κυπαρισσίας, που αναμένεται να γεμίσει. Διαιτητές θα είναι οι Καλογερόπουλος και Καψιώχας.