Τετάρτη, 24 Μάιος 2023 13:42

Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Σήμερα στην Αερόπολη ο 2ος αγώνας των πλέι οφ, μεταξύ Γυθείου και Σπαρτιατικού

Γράφτηκε από τον
Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Σήμερα στην Αερόπολη ο 2ος αγώνας των πλέι οφ, μεταξύ Γυθείου και Σπαρτιατικού

Σήμερα θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας των πλέι οφ της Α1 κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για την πρόκριση στον τελικό ανάμεσα στο Γύθειο και τον Σπαρτιατικό…

Στις 8 το βράδυ στο Κλειστό της Αερόπολης το Γύθειο θα υποδεχθεί την ομάδα της Σπάρτης, με το σκορ στο 2-1, υπέρ των φιλοξενούμενων.

Για τους γηπεδούχους υπάρχει μόνο η νίκη προκειμένου να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης στον τελικό της Α1 κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.
Σε περίπτωση που κατακτήσουν το ροζ φύλλο αγώνα σήμερα, υπερασπίζοντας την έδρα τους, τότε θα ισοφαρίσουν τη σειρά 2-2 και θα τα παίξουν όλα για όλα το Σάββατο στη Σπάρτη.
Από την άλλη ο Σπαρτιατικός αναζητά το διπλό στην Αερόπολη, με το οποίο θα πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για τον τελικό, όπου θα βρει απέναντι του τον Γ.Σ. Γαργαλιάνων.
Το σημερινό παιχνίδι αναμένεται αμφίρροπο, όπως ήταν άλλωστε και αυτό της περασμένης εβδομάδας, όπου ο Σπαρτιατικός επικράτησε στην παράταση με 108-99 και ενώ το Γύθειο είχε πάρει προβάδισμα 15 πόντων στο τρίτο δεκάλεπτο.
Διαιτητές της σημερινής αναμέτρησης θα είναι οι Τσιμπούρης και Ξηρόκωστας.

Καμπάνες από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για τον πρώτο αγώνα στη Σπάρτη

Βαριές καμπάνες έριξε η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ σε Σπαρτιατικό και Γύθειο για τον επεισοδιακό αγώνα της περασμένης Πέμπτης, όπου χρειάστηκε εκκένωση του Κλειστού της Σπάρτης από φιλάθλους για να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση.
Αναλυτικά οι αποφάσεις της διοργανώτριας αρχής:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., στην συνεδρίασή του, της 5/22-05-2023, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων, αποφάσισε να επιβάλει, τις παρακάτω ποινές, σύμφωνα με το Πειθαρχικό δίκαιο των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. :
ΑΓΩΝΑΣ: Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ανδρών (Ημιτελικός PLAY-OFF), ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ΓΣ – ΛΑΚΩΝΑΣ ΑΓΟΝΓ, 18/05/2023.
1) Στο σωματείο “ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ Γ.Σ.”, Ποινή έγγραφης επίπληξης, σύμφωνα με το άρθρο 82 παρ.2Αβ.
Η παραπάνω ποινή επεβλήθη διότι, κατά τη διάρκεια του παραπάνω αγώνα, φίλαθλοι της ομάδας “ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ Γ.Σ.”, δημιούργησαν ένταση και αντάλλαξαν ύβρεις με τους φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας, με αποτέλεσμα οι Διαιτητές να ζητήσουν την εκκένωση του γηπέδου.
2) Στον αθλητή του σωματείου “ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ Γ.Σ.” ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟ ΣΤΕΦΑΝΟ, ποινή 4 αγωνιστικών ημερών, σύμφωνα με το αρθρ. 65 παρ. 2.
Η παραπάνω ποινή του επεβλήθη διότι, στο τέλος του παραπάνω αγώνα, επέδειξε έργω εξύβριση προς τον πάγκο της αντίπαλης ομάδας.
3) Οι αναπληρωματικοί αθλητές των ομάδων “ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ΓΣ” & “ΛΑΚΩΝΑΣ ΑΓΟΝΓ”, τιμωρούνται με αποβολή εκ του αγώνος, ποινή που επεβλήθη από τους Διαιτητές, επειδή εισήλθαν κατά τη διάρκεια του παραπάνω αγώνα, στον αγωνιστικό χώρο.
4) Στο σωματείο “ΛΑΚΩΝΑΣ Α.Γ.Ο.Ν.Γ.”, Ποινή έγγραφης επίπληξης, σύμφωνα με το άρθρο 82 παρ.2Αβ.
Η παραπάνω ποινή επεβλήθη διότι, κατά τη διάρκεια του παραπάνω αγώνα, φίλαθλοι της ομάδας “ΛΑΚΩΝΑΣ ΑΓ.Γ.Ο.Ν.Γ.”, δημιούργησαν ένταση και αντάλλαξαν ύβρεις με τους φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας, με αποτέλεσμα οι Διαιτητές να ζητήσουν την εκκένωση του γηπέδου.
5) Στον αθλητή του σωματείου “ΛΑΚΩΝΑΣ ΑΓΟΝΓ”, ΜΠΑΤΣΑΚΗ ΣΩΚΡΑΤΗ, ποινή 2αγωνιστικών ημερών, σύμφωνα με το αρθρ. 63, παρ. 1
Η παραπάνω ποινή του επεβλήθη διότι, κατά τη διάρκεια του παραπάνω αγώνα, επέδειξε υβριστική συμπεριφορά σε φίλαθλο της αντίπαλης ομάδας.
6) Στον αθλητή του σωματείου “ΛΑΚΩΝΑΣ ΑΓΟΝΓ”, ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ, ποινή 4 αγωνιστικών ημερών, σύμφωνα με το αρθρ. 65, παρ. 2.
Η παραπάνω ποινή του επεβλήθη διότι, στο τέλος του παραπάνω αγώνα, επέδειξε έργω εξύβριση σε αντίπαλο αθλητή.
7) Στον αθλητή του σωματείου “ΛΑΚΩΝΑΣ ΑΓΟΝΓ”, ΠΑΠΑΔΑΚΟ ΣΩΤΗΡΗ, ποινή 4 αγωνιστικών ημερών, σύμφωνα με το αρθρ. 65, παρ. 2 & ποινή 2 αγωνιστικών ημερών, σύμφωνα με το αρθρ. 72.
Συνολική Ποινή 6 αγωνιστικών ημερών.
Η παραπάνω ποινή του επεβλήθη διότι, στο τέλος του παραπάνω αγώνα, επέδειξε έργω εξύβριση σε αντίπαλο αθλητή ενώ είχε την ιδιότητα του αρχηγού της ομάδας".

Πρωτέας – Αρκαδικός σήμερα για την παραμονή

Εκτός από τα πλέι οφ υπάρχει σήμερα αγώνας και για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ανάμεσα στον Πρωτέα και τον Αρκαδικό.
Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ. στην Τέντα και είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την παραμονή στην κατηγορία.
Η καλαματιανή ομάδα είναι στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς, ενώ ο Αρκαδικός έχει 26 βαθμούς και ισοβαθμεί στην 9η θέση με τον Αρι Καλαμάτας.
Ως εκ τούτου το αποψινό είναι το ματς της χρονιάς και για τις δύο ομάδες, μιας και είναι πιθανό να κρίνει την παραμονή. Σημειωτέον πως στο ματς του πρώτου γύρου ο Πρωτέας είχε πάρει διπλό στην Τρίπολη, κερδίζοντας με 52-46 τον Αρκαδικό. Ετσι αν πάρει και σήμερα τη νίκη θα υπερτερεί στην ισοβαθμία έναντι των Αρκάδων.
Να θυμίσουμε πως η Σπάρτη έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά και από εκεί και πέρα Γ.Σ. Μεσσήνης, Αρκαδικός, Αρις Καλαμάτας και Πρωτέας παλεύουν για τη σωτηρία. Από τις τέσσερις αυτές ομάδες μόνο μία θα παραμείνει στην Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.
Διαιτητές της αποψινής συνάντησης της Τέντας θα είναι οι Ρίζος και Καρακωνσταντόπουλος.