Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023 10:13

Γ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ: “Θα πρωταγωνιστήσουμε και φέτος”, λέει ο Κούτρης για τη National League 2

Γράφτηκε από τον
Γ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ: “Θα πρωταγωνιστήσουμε και φέτος”, λέει ο Κούτρης για τη National League 2

Για το παρθενικό του ταξίδι στη National League 2, όπως θα ονομάζεται πλέον η Γ’ εθνική μπάσκετ, ετοιμάζεται ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων.

Η μεσσηνιακή ομάδα έμαθε την Τετάρτη τους αντιπάλους της στον πρώτο όμιλο, που είναι από την Πελοπόννησο την Ηπειρο και το Ιόνιο.
Αναλυτικά στον 1ο όμιλο μετέχουν οι: Παναχαική, ΑΕ Γλαύκου- Εσπέρου, ΕΑ Προμηθέας 2014, Αχαγιά 82, ΑΟ Αστέρας Τεμένης, ΚΑΕ Παραμυθιάς, ΑΕ Δόξας-Πύρρου Άρτας 2001, Ιωάννινα ΣΚ, ΑΓΣ Ιωαννίνων, ΑΟ Αργοναύτης Νέας Κίου, ΓΣ Γαργαλιάνων, Ιόνιος ΑΣ.
“Για εμάς είναι ευχάριστο, ότι θα φτάσουμε μέχρι και το όμορφο νησί της Κέρκυρας για να παίξουμε μπάσκετ. Είναι τιμή για την πόλη των Γαργαλιάνων, που θα αγωνιστούμε σε αυτήν την κατηγορία και θα κάνουμε καινούργιους φίλους. Ο όμιλος μας δεν θα έχει αθηναϊκές ομάδες,. αλλά αυτό δεν καθορίζει την δυναμική του αυτόματα. Γιατί όπως υπάρχουν ισχυρές και μέτριες ομάδες επαρχιακές, το ίδιο συμβαίνει και με την Αθήνα”, λέει στην “Ε” ο Αντώνης Κούτρης που συνεχίζει στον πάγκο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και μάλιστα δίχως ήττα.
Ο έμπειρος τεχνικός ξεκαθάρισε ότι και τη νέα σεζόν οι στόχοι θα είναι υψηλοί, παρότι ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στις εθνικές κατηγορίες.
“Εχουμε διάθεση να πρωταγωνιστήσουμε και φέτος, γιατί για εμάς είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας του συλλόγου και αυτό θέλουμε να περνάμε και στα παιδιά των ακαδημιών μας που έρχονται από πίσω”.

Ερχονται νέες μεταγραφές

Οι πρωταθλητές έχουν διατηρήσει τους παίκτες που τους οδήγησαν στην άνοδο και το βάρος στρέφεται πλέον στη μεταγραφική ενίσχυση, με τον Αντώνη Κούτρη να προαναγγέλλει μια ηχηρή μεταγραφή. “Το βασικό κορμό της ομάδας τον κρατήσαμε. Εχουμε κάνει ήδη δύο πολύ σημαντικές μεταγραφές με παίκτες μεγάλης αξίας και με παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες. Ο ένας είναι ο Νικόλας ο Παπουτσής και ο δεύτερος θ ανακοινωθεί από την διοίκηση μας σύντομα και περιμένουμε ακόμη, μια δύο κινήσεις να συμπληρωθεί το ρόστερ έτσι όπως πρέπει”.

Ανησυχία για το γήπεδο

Ο Αντώνης Κούτρης εκτιμά ότι ο σχεδιασμός προχωρά ικανοποιητικά, αλλά αυτό που τον ανησυχεί είναι το γηπεδικό, μιας και δεν έχουν γίνει οι εργασίες που απαιτούνται για να αλλάξει όψη το κλειστό των Γαργαλιάνων. “Είμαστε ήρεμοι και σίγουροι στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας, όμως αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι το γήπεδο μας ακόμη δεν έχει μεταμορφωθεί σε κουκλί έτσι όπως το περιμέναμε”, λέει αρχικά και προσθέτει: “ Γίνονται προσπάθειες από την μεριά της Περιφέρειας και την ευχαριστούμε για αυτό, αλλά θέλουμε και τον Δήμο μας να μπει πιο δυναμικά σε αυτό το κομμάτι καθώς και όποιος άλλος επιθυμεί και έχει την δύναμη να το κάνει”.