Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 13:14

Γ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΉ 64-70: Ηττα - αποκλεισμός από τη γ' φάση των πλέι οφ ανόδου

Γράφτηκε από τον

 

Το φετινό παρθενικό ταξίδι του Γ.Σ. Γαργαλιάνων στις εθνικές κατηγορίες ολοκληρώθηκε χθες, καθώς η μεσσηνιακή ομάδα ηττήθηκε εντός έδρας από την Παναχαϊκή με σκορ 64-70 και αποκλείστηκε από τη γ' φάση των πλέι οφ ανόδου στον 1ο όμιλο της National League 2.

Η πατρινή ομάδα έκανε το 2-0 στις νίκες (είχε κερδίσει και την Τετάρτη στο πρώτο ματς στην έδρα της με 66-62) και προκρίθηκε στη γ' φάση, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Προμηθέα 2014, που είχε περάσει χωρίς αγώνα. Στο έτερο ζευγάρι, η Δόξα Πύρρου Αρτας νίκησε με 81-74 και ισοφάρισε σε 1-1. Ετσι η πρόκριση θα κριθεί μεθαύριο σε τρίτο παιχνίδι στην Κέρκυρα. Ο νικητής θα αντιμετωπίσει, επίσης με μειονέκτημα έδρας, την Αχαγιά, που όπως και ο Προμηθέας είχαν περάσει χωρίς αγώνα στα ημιτελικά, έχοντας τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις του 1ου ομίλου.
Οσον αφορά τον Γ.Σ. Γαργαλιάνων, ήθελε χθες μόνο νίκη, ώστε να ισοφαρίσει και να στείλει τη σειρά σε τρίτο παιχνίδι στην Πάτρα, αλλά με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο (15-10), ήταν πίσω στο σκορ στις υπόλοιπες περιόδους. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο ημίχρονο με διαφορά δύο πόντων, ενώ στο 30' ήταν στο +4. Το ματς συνέχισε να είναι αμφίρροπο, όπως ήταν και το πρώτο στην Πάτρα, με την Παναχαϊκή να διατηρεί μέχρι το φινάλε το προβάδισμα και να φεύγει από τους Γαργαλιάνους με το εισιτήριο της πρόκρισης. Γκόβας, Νικολάου, Καραπιπέρης και Σάλαι σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές, ενώ για τους γηπεδούχους πρώτος σκόρερ ήταν ο Γαβρίλης με 16 πόντους.
Η άνοδος δεν ήταν αυτοσκοπός για τον Γ.Σ. Γαργαλιάνων, που έπαιξε για πρώτη φορά στις εθνικές κατηγορίες και το γεγονός ότι μπήκε στα πλέι οφ ανόδου, είναι μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του Αντώνη Κούτρη. Ο μεγάλος στόχος της παραμονής επιτεύχθηκε και έτσι η μεσσηνιακή ομάδα θα παίξει και τη νέα σεζόν στη National League 2, έχοντας περισσότερες εμπειρίες κα από την αρχή την έδρα της, που τη στερήθηκε λόγω εργασιών στο Κλειστό, στο ξεκίνημα της σεζόν.
Δεκάλεπτα: 15-10, 30-32, 45-49, 64-70
Διαιτητές: Καλογερόπουλος Φ., Περδετζόγλου, Καραπαπάς
Γ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ (Κούτρης): Κλεφτάκης 11(1), Λαζαρίδης 8(2), Γιαννόπουλος 3(1), Σίμοβιτς 5(1), Κυριακόπουλος 1, Γιαννακόπουλος 8, Παπουτσής 7, Σκλήβας 4, Μπουκουβάλας 1, Γαβρίλης 16(3).
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Γκοργκόλης): Χρυσανθόπουλος, Μπαλής 2, Καλογιάννης 6(1), Καραπιπέρης 15(5), Γιαννικόπουλος 2, Νικολάου 16, Βανδώρος, Γκόβας 18(2), Σάλαϊ 11(1).