Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 14:30

ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Με επιτυχία η εκδήλωση για το Bullying, τιμήθηκε ο Μ. Πελεκάνος

Γράφτηκε από τον
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ:  Με επιτυχία η εκδήλωση για το Bullying, τιμήθηκε ο Μ. Πελεκάνος

Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση του κοινού πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο «House by Phaos» η εκδήλωση με θέμα: «Το φαινόμενο του εκφοβισμού "Bullying": Ο ρόλος του αθλητισμού», που διοργάνωσε ο Αστέρας Καλαμάτας.

Γονείς, αθλητές, προπονητές και παράγοντες του αθλητισμού όχι μόνο από την καλαθοσφαίριση, αλλά και από άλλα αθλήματα παρακολούθησαν την εποικοδομητική ομιλία πάνω στο ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα του εκφοβισμού από τον αθλητικό ψυχολόγο Ιωάννη Ζαρώτη.
Σκοπός της εκδήλωσης, ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για το φαινόμενο του εκφοβισμού που παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Διαπιστώθηκε πως ο αθλητισμός είναι μια δραστηριότητα που αποτελεί αντίδοτο στη βία και τον εκφοβισμό και μπορεί να βοηθήσει τους νέους στη διαχείριση δυσάρεστων καταστάσεων.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ο Αστέρας Καλαμάτας βράβευσε τον μπασκετμπολίστα Μιχάλη Πελεκάνο για την πολύτιμη προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ και τη συμβολή του στη διαμόρφωση ήθους και του “ευ αγωνίζεσθαι”. Την τιμητική πλακέτα παρέδωσαν ο πρόεδρος του Αστέρα Νίκος Τρουπάκης και ο προπονητής Ηλίας Στακιάς.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΦΑΡΙΣ Σωτήρης Κριτσωτάκης και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Σίσσυ Τριάντου.