Πέμπτη, 30 Μαϊος 2024 11:35

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Πρώτη η Καλαμάτα B.C, αλλά με την πλάτη στον... τοίχο

Γράφτηκε από τον
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Πρώτη η Καλαμάτα B.C, αλλά με την πλάτη στον... τοίχο

Η Καλαμάτα B.C., ο Δίων Κυπαρισσίας, ο Πολύβιος και η Καλαμάτα ‘80, τερμάτισαν στην πρώτη τετράδα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και θα διεκδικήσουν στα πλέι οφ την άνοδο.

Η Καλαμάτα B.C. θα αναμετρηθεί με την Καλαμάτα ‘80 και ο Δίων Κυπαρισσίας με τον Πολύβιο, με την πρόκριση να κρίνεται στις τρεις νίκες και ενώ μεταφέρονται τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν.
Στο Καλαμάτα B.C. - Καλαμάτα ‘80 το σκορ είναι 0-2 υπέρ των “λύκων”, ενώ στον έτερο ημιτελικό, οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη (1-1).

Ξεκινούν την Κυριακή τα πλέι οφ για τον τίτλο

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν αυτή την Κυριακή στις 8.30 μ.μ. σε Τέντα και Κυπαρισσία. Οι δεύτεροι αγώνες θα γίνουν την Τετάρτη 5 Ιουνίου και οι τρίτοι την Τετάρτη 12 Ιουνίου, εφόσον βέβαια χρειαστούν.
Το οξύμωρο είναι ότι η Καλαμάτα B.C. ενώ τερμάτισε πρώτη στην κανονική σεζόν, θα μπει με την πλάτη στον τοίχο στα πλέι οφ και δίχως περιθώρια ήττας.
Και αυτό γιατί η Καλαμάτα ‘80 είχε κερδίσει και τα δύο μεταξύ τους ματς και θα έχει τρεις ευκαιρίες για την πρόκριση στον τελικό!
Οι “λύκοι” ισοβάθμησαν στην 3η θέση με τον Πολύβιο, αλλά υστερούν στην ισοβαθμία και έτσι πήραν την 4η θέση.
Ισοβαθμία προέκυψε και στην κορυφή, μεταξύ Καλαμάτας B.C. και Δίωνα, με την καλαματιανή ομάδα να υπερτερεί, έχοντας κερδίσει με περισσότερους πόντους στην Τέντα, απ’ ότι ηττήθηκε στην Κυπαρισσία.
Οι δύο ομάδες μέτρησαν στην κανονική σεζόν από 17 νίκες και 3 ήττες. Ο Πολύβιος είχε 15 νίκες και 5 ήττες, ενώ τον ίδιο απολογισμό είχε και η Καλαμάτα ‘80. Στα αξιοσημείωτα ότι οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες των πλέι οφ, υποβιβάστηκαν πέρυσι από τη Γ’ εθνική μπάσκετ. Οσον αφορά τον υποβιβασμό, υποβιβάστηκε μόνο ο Πάνας Τρίπολης που ως γνωστόν έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, καθώς μετά την παραμονή του Γ,Σ. Γαργαλιάνων στη National League 2, δεν υποβιβάζεται άλλη ομάδα.