Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 13:25

Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Προβάδισμα ανόδου για τον Αθλέων Σπάρτης, ισοφάρισε τη σειρά ο Αρης Σκάλας

Γράφτηκε από τον
Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Προβάδισμα ανόδου για τον Αθλέων Σπάρτης, ισοφάρισε τη σειρά ο Αρης Σκάλας

Με το ροζ φύλλο αγώνα έφυγε την Τετάρτη το βράδυ από τη Μεσσήνη, ο Αθλέων Σπάρτης, καθώς επικράτησε με σκορ 47-44 του Γ.Σ. Μεσσήνης, στον δεύτερο ημιτελικό των πλέι οφ ανόδου της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Η λακωνική ομάδα είχε νικήσει και στο πρώτο ματς το περασμένο Σάββατο στη Σπάρτη με 50-44 και προηγείται με 2-0 στις νίκες. Η σειρά κρίνεται στις τρεις νίκες και ο Αθλέων έχει ξεκάθαρο προβάδισμα ανόδου στην Α1, την οποία θα πανηγυρίσει αν κερδίσει αύριο Σάββατο το Γ.Σ. Μεσσήνης, στον τρίτο κατά σειρά ημιτελικό.
Αντίθετα στον έτερο ημιτελικό, αυτόν ανάμεσα στον Πάμισο και τον Αρη Σκάλας, όλα είναι ανοιχτά. Ο Αρης Σκάλας νίκησε την Τετάρτη με 81-69 τον Πάμισο στο Κλειστό του Βλαχιώτη και "απάντησε" στην ήττα, που είχε γνωρίσει το περασμένο Σάββατο στη Μεσσήνη με σκορ 74-64.
Ετσι οι δύο ομάδες μετρούν από μία νίκη και θα χρειαστούν, τουλάχιστον, δύο ακόμα παιχνίδια, για να αναδειχθεί νικητής. Οι τρίτοι ημιτελικοί έχουν προγραμματιστεί για αύριο, ενώ ο τέταρτος στο ζευγάρι Αρης Σκάλας - Πάμισος θα γίνει την Τετάρτη 5 Ιουνίου. Την ίδια μέρα θα γίνει και το τέταρτο παιχνίδι στον άλλο ημιτελικό, εφόσον ο Γ.Σ. Μεσσήνης κερδίσει αύριο τον Αθλέοντα Σπάρτης. Θυμίζουμε ότι οι νικητές των ημιτελικών ανεβαίνουν στην Α1 και θα παίξουν μεταξύ τους για τον τίτλο του πρωταθλητή.
Το πανόραμα στα πλέι οφ ανόδου έχει ως εξής:

1οι αγώνες

Πάμισος - Αρης Σκάλας 74-64
Αθλέων Σπάρτης - Γ.Σ. Μεσσήνης 50-44

2οι αγώνες

Αρης Σκάλας - Πάμισος 81-69
Γ.Σ. Μεσσήνης - Αθλέων Σπάρτης 44-47

3οι αγώνες

Σάββατο 1 Ιουνίου

Πάμισος - Αρης Σκάλας
ΚΔΓ Μεσσήνης, 5.30 μ.μ.
Αθλέων Σπάρτης - Γ.Σ. Μεσσήνης
ΚΔΓ Σπάρτης, 6 μ.μ.