Κυριακή, 02 Ιουνίου 2024 10:46

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Τζάμπολ στα πλέι οφ ανόδου

Γράφτηκε από τον
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Τζάμπολ στα πλέι οφ ανόδου

Στη μάχη των πλέι οφ ανόδου ρίχνονται από σήμερα, η Καλαμάτα B.C, η Καλαμάτα '80, ο Δίων Κυπαρισσίας και ο Πολύβιος, οι ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη τετράδα στην κανονική σεζόν στην Α1 κατηγορία μπάσκετ ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και βάση προκήρυξης, πήραν το εισιτήριο για τους έξτρα αγώνες, που θα κρίνουν τον τίτλο και συνάμα την άνοδο στη National League 2.

Η Καλαμάτα B.C ως πρώτη, μετά από 22 αγωνιστικές, θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την τέταρτη της κατάταξης Καλαμάτα '80 και ο δεύτερος Δίων Κυπαρισσίας τον τρίτο Πολύβιο. Στα πλέι οφ μεταφέρονται τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν και η πρόκριση στον τελικό κρίνεται στις τρεις νίκες.
Η Καλαμάτα '80 προηγείται με 2-0 στις νίκες της Καλαμάτας B.C, μιας και είχε πάρει και τα δύο ντέρμπι στην κανονική σεζόν, ενώ αντίθετα στον δεύτερο ημιτελικό, Δίων Κυπαρισσίας και Πολύβιος, μοιράστηκαν τις νίκες και η σειρά ξεκινά με το σκορ στο 1-1.
Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν σήμερα Κυριακή σε Τέντα και Κυπαρισσία, αντίστοιχα, με το τζάμπολ και στα δύο παιχνίδια να γίνεται στις 8.30 μ.μ.
Η Καλαμάτα B.C. και ο Δίων Κυπαρισσίας έχουν πλεονέκτημα έδρας, που σημαίνει ότι το τελευταίο παιχνίδι (αν χρειαστεί) θα γίνει στο γήπεδό τους. Στην περίπτωση βέβαια της Καλαμάτας B.C., αυτό δεν έχει σημασία, μιας και έχει κοινή έδρα με την Καλαμάτα '80.
Οι "λύκοι" αν και τερμάτισαν στην 4η θέση και θα αντιμετωπίσουν τον πρωτοπόρο, μπαίνουν στα πλέι οφ, με ξεκάθαρο ΄προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό.
Η ομάδα του Αλέξη Κορογώνα έχει τρεις ευκαιρίες για να βρεθεί στον τελικό και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Αντίθετα η ομάδα του Αντώνη Νικολετάκη, αν και πρώτη στην κανονική σεζόν, μπαίνει στα πλέι οφ με την πλάτη στον τοίχο και δίχως περιθώρια ήττας.
Θυμίζουμε ότι οι δύο καλαματιανές ομάδες, μαζί με το Δίωνα Κυπαρισσίας, υποβιβάστηκαν πέρυσι από τις εθνικές κατηγορίες στην Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Ο Δίων θέλει να εκμεταλλευτεί αύριο την έδρα του και να κάνει κόντρα στον Πολύβιο, το πρώτο βήμα για τον τελικό.

Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων και οι διαιτητές

Κυριακή

Καλαμάτα B.C. - Καλαμάτα '80
Τέντα, 8.30 μ.μ.
Νάστος, Ρίζος
Δίων Κυπαρισσίας - Πολύβιος
ΚΔΓ Κυπαρισσίας, 8.30 μ.μ.
Τσιμπούρης, Καρακωνσταντινόπουλος.