Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 14:58

BASKET LEAGUE: Πρώτος τελικός απόψε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ

Γράφτηκε από τον
BASKET LEAGUE: Πρώτος τελικός απόψε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ

Η ώρα για τους τελικούς στην Basket League έφτασε…

Απόψε (21.15) στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στον πρώτο τελικό, με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο πρωταθλητής θα κριθεί στις τρεις νίκες, με τους πράσινους να έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός με την ψυχολογία στα ύψη και τον κόσμο στο πλευρό του μιας και το ΟΑΚΑ θα είναι απόψε κατάμεστο θα προσπαθήσει να κάνει το 1-0 στη σειρά.
Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν απέκλεισε με δύο άνετες νίκες τον Αρη στα ημιτελικά και θέλει όσο τίποτε άλλο μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας να επιστρέψει στο… θρόνο της και στο πρωτάθλημα μετά από δύο χρόνιας κυριαρχίας του Ολυμπιακού.
Από την άλλη η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώνα πηγαίνει δίχως τους Φαλ και Ράιτ στο ΟΑΚΑ, όμως είναι αποφασισμένη να κάνει το μπρέικ και να πάρει αυτή το πλεονέκτημα έδρας. Στόχος των “ερυθρολεύκων” είναι να διατηρήσουν τα σκήπτρα στο ελληνικό πρωτάθλημα και να κατακτήσουν την κούπα για τρίτη διαδοχική χρονιά.
Να σημειωθεί πως στις επτά αναμετρήσεις που έχουν δώσει φέτος οι αιώνιοι αντίπαλοι σε όλες τις διοργανώσεις, ο Ολυμπιακός έχει τέσσερις νίκες και ο Παναθηναϊκός τρεις.
Χθες Αταμάν και Μπαρτζώκας δημιούργησαν εξαιρετικό κλίμα στη συνέντευξη Τύπου για τους τελικούς της Basket League και φόρεσαν τα γυαλιά τους στα χρώματα των ομάδων τους.
Εργκίν Αταμάν και Γιώργος Μπαρτζώκας τα... είπαν σε πολύ όμορφο κλίμα πριν την έναρξη της συνέντευξης Τύπου. Μάλιστα έκλεψαν την παράσταση, με τον Τούρκο τεχνικό να φορά πράσινα γυαλιά και τον Έλληνα προπονητή να... απαντά με κόκκινα. Διαιτητής του αποψινού τελικού θα είναι οι Παπαπέτρου, Καρπάνος και Θεονάς. Ο αγώνας θα μεταδοθεί live τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3.