Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 10:58

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Ο Δίων ισοφάρισε τη σειρά με Πολύβιο

Γράφτηκε από τον
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Ο Δίων ισοφάρισε τη σειρά με Πολύβιο

Με το ίδιο… νόμισμα πλήρωσε ο Δίων Κυπαρισσίας τον Πολύβιο, καθώς νίκησε την Τετάρτη το βράδυ στη Μεγαλόπολη με σκορ 50-49 και ισοφάρισε τη σειρά των ημιτελικών σε 2-2.

Ο Πολύβιος είχε “σπάσει” την έδρα του Δίωνα την περασμένη Κυριακή (69-60) και αν κέρδιζε προχθές, θα προκρινόταν στον τελικό, με δεδομένο ότι η πρόκριση κρίνεται στις 3 νίκες. Θυμίζουμε, ότι οι ομάδες μεταφέρουν τα αποτελέσματα από την κανονική σεζόν στην Α1 κατηγορία μπάσκετ ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.
Δίων Κυπαρισσίας και Πολύβιος είχαν από μια νίκη στο πρωτάθλημα και οι ημιτελικοί ξεκίνησαν με το σκορ στο 1-1.

Την Τετάρτη στην Κυπαρισσία θα κριθεί το εισιτήριο για τον τελικό

Πλέον όλα θα κριθούν στον τρίτο και τελευταίο ημιτελικό, που θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη στις 8.30 μ.μ. στο Κλειστό της Κυπαρισσίας, καθώς ο Δίων έχει πλεονέκτημα έδρας. Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στον τελικό την Καλαμάτα ‘80, που απέκλεισε στον έτερο ημιτελικό την Καλαμάτα B.C.
Η Καλαμάτα ‘80 είναι στο 0-2 με τον Πολύβιο και στο 1-1 με το Δίωνα Κυπαρισσίας, με βάση τα αποτελέσματα στην κανονική σεζόν.
Ως εκ τούτου αν προκριθεί η ομάδα της Μεγαλόπολης, θα θέλει τρεις σερί νίκες για να πάρει το πρωτάθλημα.
Οσον αφορά τον προχθεσινό ημιτελικό στη Μεγαλόπολη, ο Δίων μπήκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς η ήττα θα σήμανε και τον αποκλεισμό. Η μεσσηνιακή ομάδα ήταν πίσω στο σκορ στις τρεις πρώτες περιόδους, αλλά στην τέταρτη περίοδο επικράτησε και πήρε το ματς. Ξεχώρισαν για τους νικητές οι Γιαννόπουλος, και Κοσσαράς με 17 και 14 πόντους, αντίστοιχα. Από τους γηπεδούχους 12 πόντους είχε ο Τζιούβελης.
Διαιτητές: Ρίζος, Μπακετέα
Δεκάλεπτα: 17-15, 26-24, 46-41, 49-50
ΠΟΛΥΒΙΟΣ (Μπαλής): Μακρής 4(1), Τζιούβελης 12(1), Τρυφωνόπουλος 6(2), Καλταμπάνης 8, Κωτσόπουλος Σιαμπής Νικολόπουλος 9(1), Σταματόπουλος Κουτίβας 4, Γεωργανάς 6.
ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (Μυριούνης): Κίτσος, Μπακογιάννης 7, Πετσης 1, Σταθόπουλος 2, Λαμπίρης, Τσαγκάνης, Γιαννόπουλος 17, Κοσσαράς 14(1), Μιχόπουλος 4, Κατσαργύρης 4(1), Αντωνόπουλος, Αγγελίνας.