Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 13:35

BASKET LEAGUE: Απόψε ο δεύτερος τελικός Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Γράφτηκε από τον
BASKET LEAGUE: Απόψε ο δεύτερος τελικός Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

 

Ο Ολυμπιακός περιμένει σήμερα στις 9.30 μ.μ στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό (ΕΡΤ 3), με στόχο να κάνει το 2-0 στη σειρά των τελικών της Basket League και να βρίσκεται μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του τρίτου διαδοχικού πρωταθλήματος Ελλάδας και 15ου στην ιστορία του.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα, μετά την 3η θέση που κατέλαβαν στο φάιναλ φορ της Euroleague στο Βερολίνο και πήγαν αποφασισμένοι στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο τελικό την Τετάρτη (5/6) για το "break". Και το πέτυχαν! Ο τίτλος του πρωταθλητή Euroleague που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός στις 26 Μαΐου δεν επηρέασε την ομάδα του Πειραιά στην πρώτη «μάχη αιωνίων» για το ελληνικό πρωτάθλημα.
Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών των φιλάθλων τους που είχαν γεμίσει το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και απώλεσαν αυτό για το οποίο πάλευαν όλη τη σεζόν: την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο που τους έδωσε το πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους τελικούς.
Πλέον, τον πρώτο λόγο έχει ο δεύτερος της regular season, Ολυμπιακός, αλλά στο μπάσκετ... όπως έχει αποδειχτεί πολλάκις... τα πάντα μπορεί να συμβούν και τίποτα δεν έχει κριθεί μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του τελευταίου αγώνα.
Ο Παναθηναϊκός, θα μεταβεί στο ΣΕΦ, με στόχο να πάρει πίσω αυτό που έχασε, να κάνει δηλαδή το 1-1 στη σειρά των τελικών και να περιμένει τους «ερυθρόλευκους» ξανά στο ΟΑΚΑ, την ερχόμενη Δευτέρα (10/7, 21:15), με στόχο την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος Ελλάδας στην ιστορία του.
Η απουσία του Μουσταφά Φαλ (σ.σ. θα χάσει όλους τους τελικούς μετά το κάταγμα κόπωσης που υπέστη στο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού) δεν εμπόδισε τον Ολυμπιακό να φτάσει στο 1-0. Πηγαίνοντας σε χαμηλό ρυθμό, σετ παιχνίδι, τροφοδοτώντας τον εξαιρετικό Νίκολα Μιλουτίνοφ (12π., 13ρ.) στη ρακέτα, αλλά και με τους Ουόκαπ, Ουίλιαμς-Γκος και ΜακΚίσικ να προσφέρουν πόντους, είχαν σταθερά προβάδισμα φτάνοντας ακόμη και στο +15.
Ο Παναθηναϊκός είδε τον Κέντρικ Ναν να είναι άστοχος στο α΄ μέρος και να προσφέρει στο β΄ φτάνοντας τους 21 πόντους, ο MVP του φάιναλ φορ της Εuroleague και αρχηγός των «πρασίνων« Κώστας Σλούκας πρόσθεσε 16 και 14 είχε ο Γάλλος σέντερ Ματίας Λεσόρ.
Ο αγώνας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αναμένεται διαφορετικός από τον πρώτο και διαφορετικοί πρωταγωνιστές συνήθως εμφανίζονται από τελικό σε τελικό.
Από τη μία, ο πληγωμένος εγωισμός των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα για την απώλεια του τίτλου της Euroleague στο 3ο διαδοχικό φάιναλ φορ και από την άλλη το πείσμα των παικτών του Εργκίν Αταμάν να ολοκληρώσουν με δύο τίτλους τη σεζόν 2023-24, την πρώτη υπό την τεχνική καθοδήγηση του Τούρκου τεχνικού... προϊδεάζουν για μία ακόμη συγκλονιστική «μάχη» κατά τη διάρκεια της οποίας τα πάντα μπορεί να συμβούν.
Διαιτητές του 2ου τελικού, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, είναι οι Τσαρούχα, Τσολάκος και Αγραφιώτης.