Πέμπτη, 20 Νοέμβριος 2014 07:28

ΜΠΑΣΚΕΤ: Οι προπονητές της Α' κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ παρουσίασαν στόχους και… προβλήματα

Γράφτηκε από τον
ΜΠΑΣΚΕΤ: Οι προπονητές της Α' κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ παρουσίασαν στόχους και… προβλήματα

Το Σαββατοκύριακο ξεκινά το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας μπάσκετ και χθες η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ διοργάνωσε εκδήλωση στο ξενοδοχείο "HORIZON BLU" με την συμμετοχή των προπονητών των ομάδων.


Το παρών έδωσαν 8 εκ των 12 τεχνικών οι οποίοι αναφέρθηκαν στους στόχους των ομάδων τους αλλά παρουσίασαν και τα προβλήματα που υπάρχουν και έχουν να κάνουν κυρίως με τις γηπεδικές υποδομές.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο Θανάσης Μακαρούνης ενώ ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Γιάννης Κουτραφούρης στο σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε στους προπονητές και τις ομάδες να έχουν ένα "συναρπαστικό ταξίδι στον όμορφο κόσμο της καλαθοσφαίρισης".
Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρώην διεθνής Μεσσήνιος παίκτης Νίκος Παπανικολόπουλος ο οποίος ήταν ο πρώτος που αναφέρθηκε στο γηπεδικό πρόβλημα: «Παρακαλώ τη δημοτική αρχή να κάνει κάτι γιατί δεν αξίζουν στο μπάσκετ τέτοια γήπεδα και τέτοιες υποδομές όπως αυτές που έχει η Καλαμάτα. Υπάρχει έλλειψη σεβασμού στο άθλημα. Πρώτα από όλα είναι θέμα υγείας των παικτών αλλά και αξιοπρέπειας", τόνισε μεταξύ άλλων ο Παπανικολόπουλος.

Οι δηλώσεις των
8 προπονητών

Το λόγο στην συνέχεια πήραν οι προπονητές των ομάδων.
Ο Παντελής Μπεμπέτσος της ΑΕ Σπάρτης τόνισε ότι είναι 12 χρόνια στην ομάδα η οποία έχει φτάσει ήδη ψηλά. Χαρακτήρισε δύσκολη τη χρονιά γιατί λείπουν 6 παίκτες σε σχέση με πέρυσι, έθεσε στόχο την παραμονή ενώ ευχήθηκε να βοηθήσει η διαιτησία στο να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα.
Ο Γιώργος Γεωργακίλας του Παναθηναϊκού Καλαμάτας τόνισε πως η ομάδα του έκανε προετοιμασία έχοντας πολλές απουσίες και τόνισε πως η πορεία της στον α' γύρο θα δείξει αν μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στην 4άδα.
Ο Μιχάλης Μπακογιάννης του ΓΣ Μεσσήνης σημείωσε πως περιμένει το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών και ότι δεν βλέπει φαβορί. "Στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να δίνουμε όραμα στα νέα παιδιά, έχουμε ποιοτικό ρόστερ αλλά δεν είναι αυτοσκοπός το πρωτάθλημα», τόνισε ακόμη.
Ο Κώστας Αρβανίτης του ΝΟ Πύλου επισήμανε ότι χρειάζεται συνολική προσπάθεια για να ανέβει το μπάσκετ στο Νομό. Πρότεινε τη συγχώνευση ομάδων και τόνισε πως στόχος της ομάδας του είναι να προωθήσει τα νέα παιδιά και να είναι ανταγωνιστική. Σημείωσε πως η ακαδημία έχει 70-80 παιδιά ενώ αναφέρθηκε και στο γηπεδικό: "Έχουμε ένα εκπληκτικό γήπεδο στην Πύλο και μου φαίνεται απίστευτο που μια πόλη σαν την Καλαμάτα δεν έχει ένα καλό γήπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Νίκος Δημόπουλος του Δίωνα Κυπαρισσίας τόνισε πως βασικός στόχος της ομάδας είναι να εξελίσσει τα νέα παιδιά που διαθέτει αλλά και η παραμονή στην κατηγορία. Τόνισε επίσης ότι οι 6 από τους 12 παίκτες θα είναι κάτω των 21 ετών.
Ο Δημήτρης Αβδάλας της Καλαμάτας '80 τόνισε πως όταν βρέχει η Τέντα είναι ακατάλληλη για προπονήσεις καθώς στάζει νερό στο γήπεδο! Επισήμανε ότι η ομάδα έχει πολλούς μαθητές της 3ης Λυκείου που δεν γνωρίζει πόσο θα βοηθήσουν. "Βασικός στόχος είναι η 4άδα με καλό και σύγχρονο μπάσκετ καθώς και να προωθηθούν μικρά παιδιά στην ομάδα», κατέληξε ο προπονητής της Καλαματιανής ομάδας.
Ο Μιχάλης Βερβενιώτης των Δρομέων Τρίπολης σημείωσε ότι η ομάδα του έχει τον ίδιο κορμό με πέρυσι. Έθεσε στόχο την είσοδο στην 4άδα και την προώθηση 2-3 καλών νεαρών παικτών που υπάρχουν. "Να το δούμε σαν διασκέδαση", ήταν το μήνυμα του.
Ο Αργύρης Τσώνης του Σπαρτιατικού τόνισε πως είναι κρίμα να μην υπάρχει καλό γήπεδο στην Καλαμάτα και πως όλες οι ομάδες πρέπει να βοηθήσουν για να γίνει κάτι. "Τρώγοντας έρχεται η όρεξη αλλά αρχικά δεν πάμε για άνοδο αλλά για καλό μπάσκετ", σημείωσε όσον αφορά τον στόχο ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το να μένουν τα παιδιά στο γήπεδο. Κλείνοντας κάλεσε την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ να κάνει μια σχολή προπονητών στην Καλαμάτα.
Στην εκδήλωση δεν παρευρέθηκαν για διαφόρους λόγους οι προπονητές 4 ομάδων, οι Δημήτρης Πρόκος (Γύθειο), Π. Τζαβάρας (Νεοχώρι), Θανάσης Σκιαδάς (Λακωνικός Κρόνος) και Αλέξης Κορωγόνας (Άτλας Καλαμάτας).
Στο τέλος της εκδήλωσης το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης τίνησε τους εκπροσώπους των ομάδων της περιοχής μας στις εθνικές κατηγορίες Αρκαδικός (Α2 εθνική), Ακάδημος (Γ εθνική) και Καλαμάτα '80 (Α2 γυναικών). Την πλακέτα στον Σταύρο Κουκάκη (Αρκαδικός) έδωσε ο Γιάννης Κουτραφούρης, στον Αποστόλη Κοσμά (Ακάδημος) ο Παναγιώτης Μάλαμας και στον Βασίλη Κονταργύρη (Καλαμάτα '80) ο Νίκος Παπανικολόπουλος.