Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024 21:03

Στις κλήσεις Σπανούλη για την Εθνική ο Νεοκλής Αβδάλας!

Γράφτηκε από τον
Στις κλήσεις Σπανούλη για την Εθνική ο Νεοκλής Αβδάλας!

Τους 18 εκλεκτούς για την προετοιμασία της εθνικής ομάδας μπάσκετ ανδρών εν όψει του Προολυμπιακού τουρνουά στο ΣΕΦ (2-7 Ιουλίου), ανακοίνωσε η ΕΟΚ.

Η είδηση είναι ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα δώσει το "παρών", αυξάνοντας τις πιθανότητες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Σπανούλης, κάλεσε στην προεπιλογή και τον Νεοκλή Αβδάλα!
Ο καλαματιανός μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού (αγωνίστηκε φέτος ως δανεικός στην Καρδίτσα) αποτελεί βασικό στέλεχος των μικρών εθνικών ομάδων και ήρθε η ώρα να κληθεί και στην εθνική ανδρών.
Εκτός έμειναν ο τραυματίας Θανάσης Αντετοκούνμπο και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, που ζήτησε να μην κληθεί.
Η προετοιμασία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 17 Ιουνίου, , ενώ οι αθλητές που έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις με τις ομάδες τους, προπονούνται από χθες υπό την επίβλεψη μελών του προπονητικού επιτελείου της Εθνικής. Επίσης στις 21/6 η εθνική μας θα αντιμετωπίσει σε φιλικό την Πολωνία και στο τριήμερο 25-27/6 που θα διεξαχθεί το τουρνουά «Aegean Ακρόπολις», η Εθνική θα παίξει με το Μαυροβούνιο στις 25/6 και με τις Μπαχάμες στις 27/6.
Οι 18 παίκτες της προεπιλογής: Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι Μπακς) Κώστας Παπανικολάου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Μιχάλης Λούντζης, Τόμας Ουόκαπ (Ολυμπιακός), Νικ Καλάθης, Γιώργος Παπαγιάννης (Φενέρμπαχτσε), Κώστας Σλούκας, Ιωάννης Παπαπέτρου, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Ντίνος Μήτογλου, Κώστας Αντετοκούνμπο, Δημήτρης Μωραϊτης, Νίκος Χουγκάζ, Νεοκλής Αβδάλας (Παναθηναϊκός), Γιάννης Κουζέλογλου (ΑΕΚ), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Ντιναμό Σάσαρι) και Βασίλης Τολιόπουλος (Άρης)