Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 16:32

ΜΠΑΣΚΕΤ: Πολλές κοινωνικές δράσεις στο ΣΕΦ στο πλαίσιο του Προολυμπιακού

Γράφτηκε από τον
ΜΠΑΣΚΕΤ: Πολλές κοινωνικές δράσεις στο ΣΕΦ στο πλαίσιο του Προολυμπιακού

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας “ EOK Plus+” και της συμμετοχής της στο FIBΑ Foundation, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) θα διοργανώσει μια σειρά κοινωνικών ενεργειών καθ’ όλη τη διάρκεια του Προολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ, που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο “ Ειρήνης και Φιλίας” από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου.

Ειδικότερα, ο κόσμος θα μπορεί καθημερινά να παραβρεθεί από τις 17:00 έως τις 21:00 στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου (περιοχή Ω Θαλάσσης), όπου θα πραγματοποιούνται δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από τη θεματική «Υγεία και Ευημερία».

Η Εταιρία Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων - Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ), ο Οργανισμός Κατά Των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), η Εταιρία Alhzeimer Αθηνών, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Ανθρωπιστική Οργάνωση Praksis θα έχουν θεματικά περίπτερα στα οποία θα παρουσιαστούν διαδραστικές ενέργειες από το επιστημονικό προσωπικό των παραπάνω φορέων.

Ταυτόχρονα, άτομα από ιδρύματα και δομές υποστήριξης θα φιλοξενηθούν στους αγώνες της διοργάνωσης, έχοντας ως σκοπό την προώθηση της «Ισότητας και της Συμπερίληψης» μέσω του αθλητισμού. Μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών θα παρακολουθήσουν απτικά αγώνες της διοργάνωσης μέσω ειδικά διαμορφωμένων μακετών αναπαράστασης γηπέδου μπάσκετ και με τη συνδρομή του Συλλόγου Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής.

Η προώθηση των κοινωνικών ζητημάτων μέσω του αθλητισμού αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της ΕΟΚ και της FIBA, οι οποίες συνεργάζονται στενά για το σκοπό αυτό στο πλαίσιο των δράσεων Basketball For Good.

ΑΠΕ-ΜΠΕ