Σάββατο, 22 Νοέμβριος 2014 10:20

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Πρεμιέρα με σημαντικά παιχνίδια σε Κυπαρισσία, Βλαχιώτη και Σπάρτη

Γράφτηκε από τον

Αρχίζει σήμερα Σάββατο και ολοκληρώνεται μεθαύριο Δευτέρα το νέο πρωτάθλημα της μεγάλης τοπικής κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με την συμμετοχή για μια ακόμη χρονιά 12 ομάδων και ενδιαφέροντα παιχνίδια σε Κυπαρισσία (Δίωνας-Παναθηναϊκός), Βλαχιώτη (Γύθειο-Σύλλογος Δρομέων) και Σπάρτη (Λακωνικός Κρόνος-Σπαρτιατικός).


Την πρώτη αγωνιστική τέλος συμπληρώνουν τα παιχνίδια Νεοχώρι - ΝΟ Πύλου, ΑΕ Σπάρτης - Καλαμάτα '80 και Ατλας - ΓΣ Μεσσήνης.

ΓΥΘΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Το πρώτο επίσημο τζάμπολ του πρωταθλήματος θα γίνει στις 3 το μεσημέρι στο κλειστό του Βλαχιώτη από του Κυριακόπουλο-Μαγγαφά με αντιπάλους το Γύθειο που επέστρεψε μετά από ένα χρόνο στην Β' τοπική και την δευτεραθλήτρια της περασμένης χρονιάς ομάδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Τρίπολης. Αγωνιστικά και οι δύο ομάδες θα παρουσιαστούν με αρκετά νέα πρόσωπα οπότε τα όποια προγνωστικά για τον τελικό νικητή σίγουρα είναι δύσκολα.

ΔΙΩΝΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πολύ ενδιαφέρον όσον αφορά τον τελικό νικητή είναι το παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα στο κλειστό της Κυπαρισσίας μεταξύ του πολύ μαχητικού ιδιαίτερα στην έδρα του Δίωνα και του ενισχυμένου στην μεταγραφική περίοδο Παναθηναϊκού Καλαμάτας. Τον αγώνα της Κυπαρισσίας θα σφυρίξουν οι Νάστος και Καρδαράς.

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80

Στις 6 το απόγευμα στο κλειστό της Σπάρτης η ΑΕ Σπάρτης θα υποδεχτεί στις 6 το απόγευμα - με ρέφερι τους Κυριακόπουλο, Μαγγαφά - την Καλαμάτα '80 η οποία επέστρεψε στην Α' τοπική μετά από δύο χρόνια στην Γ' εθνική κατηγορία. Θεωρητικό πλεονέκτημα νίκης σε αυτό το παιχνίδι - χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο - έχει η Καλαμάτα 80 λόγω κυρίως των περισσότερων έμπειρων παικτών που έχει στο δυναμικό της σε σχέση με τους γηπεδούχους.

ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΚΡΟΝΟΣ - ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ

Το πρώτο φετινό τοπικό ντέρμπι της Σπάρτης μεταξύ των ανανεωμένων τυπικά γηπεδούχου Λακωνικού Κρόνου και του φιλοξενούμενου Σπαρτιατικού με διαιτητές τους Κυριακόπουλο και Δούβρη έχει προγραμματισθεί να αρχίσει στις 8 το βράδυ. Και οι δύο λοιπόν συμπολίτες αναμένεται να δώσουν την δικής τους μάχη για την πολύτιμη για όλους πάντα νίκη της πρεμιέρας.

ΝΕΟΧΩΡΙ - ΝΟ ΠΥΛΟΥ

Το ενισχυμένο στην μεταγραφική περίοδο και πρωτοεμφανιζόμενο στην κατηγορία Νεοχώρι θα προσπαθήσει να φτάσει στην επιτυχία αύριο το απόγευμα στις 6 στο κλειστό της Τρίπολης κόντρα στον ανανεωμένο ΝΟ Πύλου ο οποίος σίγουρα θα κάνει την δική του προσπάθεια για το καλύτερο. Την συνάντηση της Τρίπολης θα σφυρίξουν οι Νάστος και Χριστόπουλος.

ΑΤΛΑΣ - ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στην Τέντα με το παιχνίδι μεταξύ του ανανεωμένου Ατλαντα και του ΓΣ Μεσσήνης ο οποίος την περασμένη χρονιά ήταν στην Γ' εθνική κατηγορία. Προβάδισμα στην επιτυχία στην αναμέτρηση της Τέντας έχουν σίγουρα οι πιο έμπειροι κιτρινόμαυροι με τους γηπεδούχους βέβαια να έχουν σχεδιάσει την δική τους αντίδραση. Πρώτος διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Αναστόπουλος και δεύτερος ο Μπακετέας.