Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 14:12

Γ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ: Πήρε Δαμιανάκο και φουλάρει για δύο ακόμα μεταγραφές

Γράφτηκε από τον
Γ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ: Πήρε Δαμιανάκο και φουλάρει για δύο ακόμα μεταγραφές

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν στον Γ.Σ. Γαργαλιάνων. Η μεσσηνιακή ομάδα μετά τους Καλαντζή και Καστανιώτη έδωσε τα χέρια και με τον Χρήστο Δαμιανάκο.


Ο 24χρονος μπασκετμπολίστας αποτελεί το τρίτο θερινό απόκτημα και έρχεται για να δυναμώσει περισσότερο τη ρακέτα της μεσσηνιακής ομάδας, που ετοιμάζεται για τη δεύτερη συμμετοχή της στη National League 2
. Θα δώσουμε το 100% για να πετύχουμε κάθε στόχο μας και να είμαστε αυτοί που πρέπει κάθε Κυριακή, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση και στην ομάδα για την ευκαιρία που μου δίνουν », δήλωσε ο Χρήστος Δαμιανάκος που ξεκίνησε το μπάσκετ το 2007 από τις ακαδημίες της ομάδας Ρούπελ στο Σιδηρόκαστρο.
Μετά από μια δεκαετία εκεί, πήρε το 2017 μεταγραφή για τον Α.Ο Τρίτων, με τον πανηγύρισε άνοδο από την Β' στην Α2 εθνική κατηγορία. Ακολούθησε μια διαφορά στον Ίκαρο Νέας Σμύρνης και στην Α' ΕΣΚΑΝΑ για να επιστρέψει στην πρώτη του ομάδα, ο Ρούπελ Σιδηροκάστρου και στην National League 2, απ' όπου και τον απέκτησε ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων.

Οι επόμενες κινήσεις

Μετά το αίσιο τέλος των συζητήσεων με τον Δαμιανάκο, η διοίκηση του Γ.Σ. Οι Γαργαλιάνων κινούνται για να κλείσουν δύο παίκτες ακόμα, για τις θέσεις 4 και 5. Πρόκειται για μπασκετμπολίστες με παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες και η απόκτησή τους δεν είναι εύκολη, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι θα κατηφορίσουν και αυτοί στους Γαργαλιάνους. Μέχρι σήμερα η ομάδα έχει πάρει όλους τους παίκτες που ήθελαν, ικανοποιώντας τον προπονητή Αντώνη Κούτρη, ο οποίος θα δώσει και σε νέα παιδιά, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους παίκτες που αποχώρησαν για την πρόσφορή τους.
Οσον αφορά τις ανανεώσεις, από πέρυσι συνεχίζουν ο αρχηγός Γιαννόπουλος, ο πρώτος σκόρερ Σίμοβιτς, καθώς και οι Γαβρίλης, Κλεφτάκης, Καραγιαννίδης, που λόγω τραυματισμού έχει ουσιαστικά όλη την περσινή σεζόν και αποτελεί εσωτερική μεταγραφή.


Το νέο "αίμα"

Από τις ακαδημίες έχουν περάσει στην πρώτη ομάδα, Οικονομίδης, Δ. Ντεμερούκας, Κ. Ντεμερούκας, Κωνσταντόπουλος, Μακρής, Γαλανόπουλος, παιδιά που έκαναν εμπειρίες με τη συμμετοχή τους στην U23 του συλλόγου, ενώ σταδιακά θα προωθηθούν και οι άλλοι παίκτες, με δεδομένο ότι κάποιοι θα αποχωρήσουν λόγω των σπουδών τους. Ενδεικτικά στην U23 οι Τάσος Ντασάκης και Δημήτρης Καλκαβούρας έχουν ως προτεραιότητα το σχολείο, αλλά καταφέρνουν και το συνδυάζουν με το μπάσκετ. Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω ηλικιακό τμήμα, συμμετέχουν και παιδιά που γεννήθηκαν το 2009 και το 2010!