Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 14:12

ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ: Ξεκίνησε δουλειά η εθνική με τρεις Μεσσήνιους

Γράφτηκε από τον
ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ: Ξεκίνησε δουλειά η εθνική με τρεις Μεσσήνιους

Πρώτη συγκέντρωση και πρώτη προπόνηση χθες για την Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών, που έπιασε δουλειά ενόψει των αγώνων που έχει να δώσει στα τέλη Αυγούστου για τον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Στην αποστολή βρίσκονται και τρεις Μεσσήνιοι, οι Αρης και Σπύρος Χανδρινός, καθώς και ο Φροίξος Κωτσάκης.

Οι Έλληνες διεθνείς συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο Athens Avenue που θα είναι η βάση τους μέχρι τα τέλη του μήνα (κατόπιν η αποστολή θα αναχωρήσει για τη Λάρισα όπου θα δώσει τον εντός έδρας αγώνα με τη Γεωργία) και εκεί τους υποδέχθηκε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Χριστοφιδέλης με τους συνεργάτες του και τον τιμ μάνατζερ της Εθνικής Μάριο Γκιούρδα.
Ο κ. Χριστοφιδέλης στη σύντομη ομιλία του ανέλυσε το πλάνο της προετοιμασίας και εξήγησε τις «απαιτήσεις» που υπάρχουν δίνοντας μεγάλη έμφαση στην καλή επικοινωνία που πρέπει να έχει όλο το γκρουπ, ενώ σύντομο χαιρετισμό έκανε και ο κ. Γκιούρδας.
Η Εθνική έπιασε από χθες δουλειά, ωστόσο τις πρώτες ημέρες το γενικό πρόσταγμα θα έχει ο γυμναστής Λάμπρος Δάνας καθώς οι προπονήσεις θα γίνονται στο γήπεδο της Προοδευτικής και από την Δευτέρα η ομάδα θα μπει στο κλειστό του Ρέντη.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Χριστοφιδέλης έχει καλέσει στην προετοιμασία τους παρακάτω αθλητές:
Πασαδόροι: Μάρκος Γαλιώτος, Σταύρος Κασαμπαλής, Ματέο Χασμπάλα.
Διαγώνιοι: Δημήτρης Μούχλιας, Άγγελος Μανδηλάρης, Τάσος Ασπιώτης.
Λίμπερο: Αριστείδης Χανδρινός, Δημήτρης Τζιάβρας.
Κεντρικοί: Θοδωρής Βουλκίδης, Δημοσθένης Λινάρδος, Γιώργος Παπαλεξίου, Δημήτρης Θεοδόσης.
Ακραίοι: Αλέξανδρος Ράπτης, Θανάσης Πρωτοψάλτης, Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, Σπύρος Χανδρινός, Φροίξος Κωτσάκης.
Το Ευρωβόλεϊ θα διεξαχθεί το 2026 και οι προκριματικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε δύο δόσεις. Οι τρεις πρώτες αγωνιστικές θα γίνουν τον Αύγουστο του 2024 και οι τρεις τελευταίοι ένα χρόνο αργότερα. Από τους 7 προκριματικούς ομίλους, την πρόκριση στην τελική φάση θα πάρουν οι 7 πρώτοι και οι 5 καλύτεροι δεύτεροι. Η Ελλάδα βρίσκεται στον Ζ’ όμιλο μαζί με τη Βόρεια Μακεδονία και τη Γεωργία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παναθηναϊκός: Πάνοπλος για το Game 2