Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024 11:11

Με ηγέτη τον Αβδάλα η εθνική εφήβων στο Ευρωμπάσκετ

Γράφτηκε από τον
Με ηγέτη τον Αβδάλα η εθνική εφήβων στο Ευρωμπάσκετ

Μεσσηνιακό χρώμα έχει το Ευρωμπάσκετ U18, που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται στις 4 Αυγούστου στο Τάμπερε της Φινλανδίας. 

Ο καλαματιανός Νεοκλής Αβδάλας είναι ο ηγέτης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, που στην πρεμιέρα αντιμετωπίζει σήμερα στη μία το μεσημέρι τη Γαλλία. 

Την Κυριακή θα παίξει στις 4 μ.μ. με τη Σουηδία και τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα με τη Δανία. Η Ελλάδα βρίσκεται στον β’ όμιλο. 

Να σημειωθεί οι όλες οι ομάδες προκρίνονται στη φάση των «16» όπου αρχίζουν οι νοκ άουτ αγώνες, ως τον τελικό και τους αγώνες κατάταξης. 

Οι πέντε πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 του 2025.Οι τρεις τελευταίες ομάδες της κατάταξης υποβιβάζονται στη Β’ Κατηγορία. 

Η Σερβία, η οποία πανηγύρισε τον τίτλο το 2023 με πρωταγωνιστή τον MVP της διοργάνωσης Νίκολα Τόπιτς, θα φιλοξενήσει το Ευρωμπάσκετ U18 του 2025. 

Η FIBA στο επίσημο site της έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Νεοκλή Αβδάλα, ο οποίος θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στο Περιστέρι, ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό και θεωρείται μαζί με τον Λευτέρη Λιοτόπουλο, ως ένα από τα καλύτερα δίδυμα. 

“Είχε άμεση επίδραση στις «μικρές» εθνικές ομάδες της Ελλάδας καταλαμβάνοντας μια θέση στην καλύτερη πεντάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων το 2022. Είναι ένας «point forward που μπορεί να «βλέπει» γήπεδο και να δημιουργεί, να κατεβάσει μπάλα και να σκοράρει”. 

Στο κείμενο υπογραμμίζεται πως θα δημιουργήσει μαζί με τον Λιοτόπουλο ένα από τα πιο ταλαντούχα δίδυμα στο Τάμπερε, καθώς: “Ο Έλληνας γκαρντ προσφέρει από τη θέση του play maker, αλλά είναι ταυτόχρονα και ένας σκόρερ υψηλής κλάσης”. 

Δίπλα τους οι Γάλλοι Νοά Εσένγκουε και Νόλαν Τραορέ και οι Μπεν Σαράφ (Ισραήλ), Σάβο Ντρέζγκιτς (Σερβία), Ούγκο Γκονθάλεθ (Ισπανία), Κασπάρας Γιακουτσιόνις (Λιθουανία), Ελχαντζί Ντάμε Σαρ (Ιταλία), Ιβάν Καρτσένκοφ (Γερμανία), Βιτ Χράμπαρ (Σλοβενία).