Παρασκευή, 28 Νοέμβριος 2014 11:37

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: Στην Αμαλιάδα ο Παναθηναϊκός, στη Δράμα ο Ολυμπιακός

Γράφτηκε από τον
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: Στην Αμαλιάδα ο Παναθηναϊκός, στη Δράμα ο Ολυμπιακός

Με τέσσερις αναμετρήσεις, προγραμματισμένες για αύριο Σάββατο (17:00), «ανοίγει η αυλαία» της 8ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ, ενώ «πέφτει» τη Δευτέρα (1/12, 17:30) με τη διεξαγωγή του αγώνα Κόροιβος-Παναθηναϊκός, στο κλειστό της Ήλιδας.


Στην Πυλαία, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Πανελευσινιακό με στόχο να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, έχοντας «στραβοπατήσει» στους τρεις τελευταίους αγώνες του, με Πινάρ Καρσίγιακα και Ζιέλονα Γκόρα στο EuroCup και με Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το αρνητικό για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου είναι πως έχασε τον αρχηγό της, Κώστα Χαραλαμπίδη, για διάστημα 3-4 μηνών, μετά την ολική ρήξη επιγονατιδικού τένοντα (χειρουργήθηκε σήμερα) που υπέστη κόντρα στη Ζιέλονα Γκόρα, επί πολωνικού εδάφους. Η ομάδα της Ελευσίνας στον αντίποδα προέρχεται από την πρώτη ήττα της, επί των ημερών του Τζίμη Κουστένη στην τεχνική ηγεσία, και εύλογα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την αγωνιστική καμπή του «Δικέφαλου του Βορρά». Παρελθόν αποτελεί για τους φιλοξενούμενους ο Ααρικ Μάρεϊ, με τον 26χρονο Νιγηριανό πάουερ φόργουορντ Μάιλ Έρικ να έχει επιλεγεί ως αντικαταστάτης του.
Στη Νέα Σμύρνη, ο ουραγός Πανιώνιος (με 1 νίκη σε 7 αγώνες) υποδέχεται τον Άρη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης γνώρισε την ήττα από τον Κολοσσό Ρόδου στο Αλεξάνδρειο, το περασμένο Σάββατο και οι αδύναμοι «κυανέρυθροι» φαντάζουν ιδανικός αντίπαλος για να καλύψουν οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη το χαμένο έδαφος της εντός έδρας ήττας από τους Ροδίτες. Υψηλές συγκινήσεις υπόσχονται ΑΓΟΡ και Απόλλων Πατρών, στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρεθύμνου, με τους Κρήτες να μετρούν μία περισσότερη νίκη από τους Αχαιούς. Τα Τρίκαλα έχουν γνωρίσει ήδη 2 ήττες στα τρία παιχνίδια που έχουν δώσει στην έδρα τους κι η προάσπιση της θα είναι ο στόχος των παικτών του Κώστα Φλεβαράκη απέναντι στην ισχυρή ΑΕ Νέας Κηφισιάς.
Την Κυριακή (30/11), η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Κολοσσό Ρόδου (13:00), με τον τεχνικό της Ένωσης, Ντράγκαν Σάκοτα να μην υπολογίζει στον Νώντα Παπαντωνίου ο οποίος θα μείνει για ένα μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης, λόγω ρήξης έξω πλαγίου συνδέσμου δεξιάς ποδοκνημικής. Την ίδια ημέρα, στις 17:00, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στη Δράμα τον ΚΑΟΔ, έχοντας υποστεί την πρώτη ήττα του στην Ευρωλίγκα φέτος από τη Λαμποράλ Κούτσα, στη Βιτόρια.


Το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της 8ης αγωνιστικής (29/11-01/12/2014) στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:

Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Σάββατο
ΠΑΟΚ-Πανελευσινιακός (5 μ.μ.)
Παπαπέτρου-Ανδρικόπουλος-Μαλαμάς (Αρβανιτίδης)
Πανιώνιος-Άρης  (5 μ.μ.)
Χριστοδούλου-Παναγιώτου-Τζαφλέρης (Καρούσης)
ΑΓΟ Ρεθύμνου-Απόλλων Πατρών  (5 μ.μ.)
Καρακατσούνης-Ψαριανός-Τσώνος Β. (Μαχαιριανάκης)
Τρίκαλα-ΑΕ Νέας Κηφισιάς  (5 μ.μ.)
Κορομηλάς-Μητσόπουλος-Ξενικάκης (Τσούντσουρας Σπ.)

Κυριακή
ΑΕΚ-Κολοσσός Ρόδου (1 μ.μ.)
Φούφης-Σώμος-Διαμαντής (Βιδάλης)
ΚΑΟ Δράμας-Ολυμπιακός  (5 μ.μ.)
Γκόντας-Γκούμας-Συμεωνίδης (Τσανίδης)

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου
Κόροιβος Αμαλιάδας-Παναθηναϊκός (5.30 μ.μ.)
Αναστόπουλος-Μπήτης-Καλδίρης (Σπυρίδωνος)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 13
2. Παναθηναϊκός 12
3. ΑΕ Νέας Κηφισιάς 11
-. Ρέθυμνο 11
5. Άρης 10
- . Κόροιβος Αμαλιάδας 10
-. Απόλλων Πατρών 10
-. Κολοσσός Ρόδου 10
-. ΑΕΚ 10
10. ΚΑΟ Δράμας 9
-. Πανελευσινιακός 9
-. Τρίκαλα 9
-. ΠΑΟΚ 9
14. Πανιώνιος 8
• Ενα ματς λιγότερο έχουν Παναθηναϊκός, Αρης και δύο ο ΠΑΟΚ