Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2024 14:30

ΜΠΑΣΚΕΤ: Ανεξάρτητος υποψήφιος στις εκλογές της ΕΟΚ ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης

Γράφτηκε από τον
ΜΠΑΣΚΕΤ: Ανεξάρτητος υποψήφιος στις εκλογές της ΕΟΚ ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης

Την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος στις επικείμενες αρχαιρεσίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), γνωστοποίησε σήμερα (7/8) ο πρώην γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης.


Στη σχετική δήλωσή του, ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης, καλεί το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ να αναβάλει την προγραμματισμένη για τις 15 Σεπτεμβρίου έκτακτη Γενική Συνέλευση των σωματείων - μελών, η οποία σύμφωνα με την προκήρυξη θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 με τη χρήση ψηφιακών μέσων. «Να την προσδιορίσετε εκ νέου σε κατάλληλο τόπο και με ανοιχτή, διάφανη, δημοκρατική και προσβάσιμη δια ζώσης διαδικασία. Διαφορετικά είμαι υποχρεωμένος να προσφύγω στην δικαιοσύνη,» τονίζει ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης.
Αναλυτικά η δήλωσή του Παναγιώτη Τσαγκρώνη: «Σας δηλώνω την πρόθεση μου να κατέβω ως ανεξάρτητος υποψήφιος σύμβουλος στις επικείμενες εκλογές της ΕΟΚ και με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η ΓΣ για την εκλογή Προέδρου και ΔΣ της ΕΟΚ θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά. Για ποιο λόγο; Φοβάστε κάτι; Υπολογίζετε σε κάτι; Η ηλεκτρονική ψηφοφορία εισήχθη μεν με το άρθρο 45 ν.4778/21, σύμφωνα όμως με την σχετική αιτιολογική έκθεση η ως άνω δυνατότητα παρασχέθηκε αποκλειστικά και μόνο λόγω της πανδημίας COVID.
Υπάρχει τώρα τέτοιο θέμα; Είναι δημοκρατικά ορθόδοξη αυτή η διαδικασία; Είναι διαφανής; Είναι, πια, νόμιμη; Σας καλώ, συνεπώς, να αναβάλετε την ΓΣ και να την προσδιορίσετε εκ νέου σε κατάλληλο τόπο και με ανοιχτή, διάφανη, δημοκρατική και προσβάσιμη δια ζώσης διαδικασία. Διαφορετικά είμαι υποχρεωμένος να προσφύγω στην δικαιοσύνη. Με εκτίμηση, Παναγιώτης Τσαγκρώνης».

  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΜΠΑΣΚΕΤ: 6 μεταγραφές ο Δίων Κυπαρισσίας