Δευτέρα, 01 Δεκέμβριος 2014 20:08

ΜΠΑΣΚΕΤ: Ο Παναθηναϊκός 72-59 στην Αμαλιάδα τον Κόροιβο

Γράφτηκε από τον

Ο Παναθηναϊκός εξαργύρωσε το εκπληκτικό του πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να περάσει νικηφόρα από την Αμαλιάδα, απέναντι στον μαχητικότατο Κόροιβο, ο οποίος επέστρεψε από το -20 και άγχωσε τους «πράσινους». Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς επικράτησε 72-59, στην αναμέτρηση με την οποία «έπεσε η αυλαία» της 8ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, διευρύνοντας στο 7-0 το αήττητο του στο πρωτάθλημα. Για τους νεοφώτιστους η σημερινή ήταν η 5η ήττα τους.


Κορυφαίος του Παναθηναϊκού, που αγωνίστηκε με «πληγωμένη» τη γραμμή ψηλών του (ο Μαυροκεφαλίδης αποχώρησε με πρόβλημα στον προσαγωγό στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και ο Μπατίστα απουσίαζε με τραυματισμό στη γάμπα), ο Γιάννις Μπλουμς με 16 πόντους. Από τον Κόροιβο προσπάθησε με 25 πόντους για την έκπληξη ο Ντάριους Γκάρετ.
Τα δεκάλεπτα: 10-17, 23-41, 42-51, 59-72
Με την περιφέρεια γεμάτη ενέργεια και την άμυνα να κάνει αποτελεσματικά τη δουλειά της ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε ένα εξάλεπτο για να «οικοδομήσει» μία διαφορά και να αρχίσει την προσπάθεια διεύρυνσης της. Οι «πράσινοι» τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου δεκάλεπτο ξέφυγαν με 3-10, ενώ με τους Παππά, Γιάνκοβιτς να παραμένουν «ζεστοί» μπήκαν στη δεύτερη περίοδο στο +7 (10-17). Η συνέχεια δόθηκε από τα 6.75 με τους Μπλουμς (2), Διαμαντίδη (1) και Φώτση να εκτελούν 4 διαδοχικά τρίποντα και να εκτοξεύoυν στο 18΄ τη διαφορά για πρώτη φορά στους +20 πόντους (17-37).
Στην τρίτη περίοδο, πάντως, ο Κόροιβος των διαδοχικών λαθών στο πρώτο ημίχρονο, συγκεντρώθηκε στην άμυνα (περιόρισε σε 10 πόντους τον Παναθηναϊκό), ήταν πιο παραγωγικός και με ισορρόπηση των ριμπάουντ μπόρεσε με τη λήξη του δεκαλέπτου να μαζέψει τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (42-51), με τον Γκάρετ να δείχνει ασταμάτητος. Με τον Αμερικανό σέντερ να οργιάζει εν τη απουσία των Εστεμπάν Μπατίστα και Λουκα Μαυροκεφαλίδη οι «νεοφώτιστοι» ψαλίδισαν κι άλλο τη διαφορά, μειώνοντας στο 37΄ στους -7 (55-62). Ωστόσο, ένα καθοριστικό τρίποντο του Μπλουμς και ένα λέι απ του στον αιφνιδιασμό, μετά από δικό του κλέψιμο, διαμόρφωσαν το 55-67, «καθαρίζοντας» την υπόθεση νίκη για τον Παναθηναϊκό.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστόπουλος-Μπήτης-Καλδίρης
ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Χάρης Μαρκόπουλος): Μάτζετ 11 (1), Λόουερι 11 (1), Γιαννακίδης, Παπαπέτρου 3 (1), Βασίλιεβιτς 5 (1), Κανονίδης, Φιλιππάκος, Γκάρετ 25, Ρούμπιο 4, Γαλιώτος, Αρζιμανδρίτης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Σλότερ 5 (1), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 11 (2), Φώτσης 11 (3), Παππάς 7 (1), Μαυροκεδαλίδης, Διαμαντίδης 3 (1), Γκιστ 7, Μπλουμς 16 (4), Ράιτ 12.
*** Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε νέα ανακοίνωση για τα τουρνικέ στο ΟΑΚΑ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «οι δεσμεύσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού περί λύσης του ζητήματος με τα τουρνικέ αλλά και της γενικότερης ασφάλειας του ΟΑΚΑ δυστυχώς για μια ακόμη φορά αποδείχθηκαν... λόγια!»

ΠΗΓΗ ΑΠΕ