Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2024 22:11

Άρης: Η προσοχή στην αυριανή αναμέτρηση με την Τουρκ Τέλεκομ

Γράφτηκε από τον
Άρης: Η προσοχή στην αυριανή αναμέτρηση με την Τουρκ Τέλεκομ

Προσηλωμένος στην αυριανή, εντός έδρας, αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του EuroCup, με αντίπαλο την Τουρκ Τέλεκομ, είναι ο Άρης (20:00, Novasports Prime).

Παιχνίδι που έρχεται μετά την παρουσία των «κιτρινόμαυρων» στο Super Cup, στην Ρόδο και τις ήττες από Παναθηναϊκό, Περιστέρι, αλλά και την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, με την απόκτηση, ως το τέλος της σεζόν, του Αμερικανού γκαρντ/φόργουορντ, Ρόουλ Άλκινς.

Για τη μάχη με τους Τούρκους τοποθετήθηκαν σήμερα, στο Αλεξάνδρειο, σε εκπροσώπους του Τύπου, ο Γιάννης Καστρίτης και ο Τζέιμς Μπανκς.

«Δεν έχει αλλάξει κάτι στην προσέγγισή μας στο παιχνίδι, σε σχέση με την αναμέτρηση στην πρεμιέρα κόντρα τη Βενέτσια, αλλά και στους αγώνες που δώσαμε στο Super Cup. Παίζουμε για πρώτη φορά, σε επίσημη υποχρέωση φέτος, μπροστά στον κόσμο μας και είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτό. Το κίνητρό μας πρέπει να είναι υψηλό έτσι και αλλιώς, πόσο μάλλον όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια τόσο καλή ομάδα, όσο είναι η Τουρκ. Για να είμαστε ανταγωνιστικοί, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, να αυξήσουμε τα καλά διαστήματα στην απόδοσή μας και με τη βοήθεια του κόσμου να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι σημαντικός, ειδικότερα ο έλεγχος στα ριμπάουντ. Η Τουρκ είναι πολύ σκληρή ομάδα. Είναι πιο γεμάτη σε σχέση με πέρυσι, με εξαιρετικό προπονητή. Έχουμε εντοπίσει τα δυνατά τους στοιχεία, αλλά και λίγες αδυναμίες. Πρέπει να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και ανάλογα με το μομέντουμ, να διεκδικήσουμε την νίκη», ανέφερε, αρχικά, ο προπονητής του Άρη.

Πρόσθεσε ο Γιάννης Καστρίτης επισημαίνοντας: «Ο Άρης συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο EuroCup. Κάθε ματς είναι μια εμπειρία. Η εικόνα του γεμάτου γηπέδου μας είναι η καλύτερη διαφήμιση για την ομάδα, όλοι μιλάνε για αυτό. Δε διαχωρίζουμε τις διοργανώσεις, θα μπαίνουμε στο γήπεδο και θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για το καλύτερο αποτέλεσμα. Θέλουμε να βελτιώσουμε κάποια τακτικά κομμάτια. Η καθημερινότητα, το τελευταίο διάστημα, είναι δύσκολη. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο αυριανό παιχνίδι και από την Τετάρτη θα ασχοληθούμε με την έναρξη των υποχρεώσεων μας στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Ο Τζέιμς Μπανκς, με τη σειρά του, τόνισε: «Ξέρουμε πως αύριο θα έχουμε απέναντί μας μια καλή ομάδα, θα είναι δύσκολο το ματς. Πρέπει να είμαστε βελτιωμένοι σε κάποιους τομείς και θέλουμε να είμαστε καλύτεροι, σε σχέση με τις τελευταίες υποχρεώσεις μας. Πρέπει να παίξουμε σκληρά, να πάρουμε ριμπάουντ, να παίξουμε καλά αμυντικά και επιθετικά».

Κατέληξε ο Αμερικανός σέντερ λέγοντας: «Ξέρουμε τι ζητάει ο κόουτς, ξέρουμε πως διαθέτουμε καλούς παίκτες. Αυτά τα καλά κομμάτια που έχουμε, θέλουμε να τα ενώσουμε για να φτάσουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα. Είμαστε μια νέα ομάδα. Πρέπει να βελτιωθούμε τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για αυτό. Γνωρίζουμε τι οπαδούς έχει η ομάδα και πόσο την υποστηρίζουν. Το βλέπουμε καθημερινά αυτό. Προσωπικά θέλω να δίνω το 100% και θα παίζω με καρδιά για τους φιλάθλους μας».

Ενίσχυση με Άλκινς για τον Άρη

Την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ/φόργουορντ, Ρόουλ Άλκινς, ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ο Άρης. Ο αθλητής αφίχθη στη Θεσσαλονίκη, υποβλήθηκε στις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις, δεσμεύτηκε με συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας και θα ενταχθεί άμεσα στις προπονήσεις της ομάδας.
Για την ένταξή του στο ρόστερ του Άρη, οι «κιτρινόμαυροι» ανέφεραν: «Η ΚΑΕ Άρης Midea ανακοινώνει την απόκτηση του Rawle Prince Alkins, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα μας για την αγωνιστική περίοδο 2024-25.
Ο Rawle Alkins γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου του 1997 και με ύψος 1.96μ. αγωνίζεται στις θέσεις 2-3-4. Ο νέος παίκτης του Άρη Midea φοίτησε στο high school, Word of God Christian Academy και το 2016 συγκαταλέχθηκε στο TOP 20 των αθλητών που θα πήγαιναν σε κολέγιο. Το ESPN τον κατέταξε πέμπτο καλύτερο σμολ φόργουορντ αυτής της «φουρνιάς» παικτών, πίσω από τους Josh Jackson, Jayson Tatum, Miles Bridges, Jonathan Isaac.
Ο Alkins επέλεξε το κολέγιο της Arizona και τη σεζόν 2016-17 μέτρησε 10.9 πόντους, 4.9 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ. Την επόμενη χρονιά είχε 13.1 πόντους, 4.8 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ και 1.3 κλεψίματα και μετά από μόλις δύο χρόνια στο κολέγιο, αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ, όπου τελικά δεν επιλέχθηκε. Ωστόσο, το 2018-19 υπέγραψε συμβόλαιο με τους Chicago Bulls, δίνοντας το «παρών» σε 10 αγώνες, με 3.7 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ. Κατά βάση αγωνίστηκε στη θυγατρική των Bulls στην G-League, Windy City Bulls, με 11.3 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 2.9 ασίστ.
Το 2020 έκανε το πρώτο υπερατλαντικό ταξίδι του, υπογράφοντας στην πορτογαλική Porto. Εκεί μέτρησε 16 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά αγώνα. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους υπέγραψε στους New Orleans Pelicans και στη συνέχεια στη θυγατρική τους, Birmingham Squadron.
Το 2021 υπέγραψε στη θυγατρική των Toronto Raptors, Raptors 905 και το 2021 επέστρεψε στην Ευρώπη, για λογαριασμό της Giessen. Μετά από μόλις δύο αγώνες, με 15 πόντους και 3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, «μετακόμισε» στη Ludwigsburg, όπου μέτρησε 8.9 πόντους και 2.3 ριμπάουντ.
Το 2022 επέστρεψε στις ΗΠΑ και υπέγραψε στη θυγατρική των Utah Jazz, Salt Lake City Stars και το 2023 συμφώνησε με τη Ironi Ness Ziona από το Ισραήλ. Εκεί μέτρησε 15.5 πόντους, 5.9 ριμπάουντ, 4.5 ασίστ, με 36.2% από το τρίποντο. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Leones De Ponce του Πουέρτο Ρίκο, με 7.3 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ».

    ΑΠΕ-ΜΠΕ