Παρασκευή, 05 Δεκέμβριος 2014 13:18

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: Σημαντικά ματς για την 9η αγωνιστική

Γράφτηκε από τον
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: Σημαντικά ματς για την 9η αγωνιστική

Ο αγώνας ΑΕ Νέας Κηφισιάς-ΑΓΟ Ρεθύμνου ξεχωρίζει από τους πέντε αγώνες που αρχίζουν αύριο Σάββατο στις 17:00, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Οι δύο αντίπαλοι ισοβαθμούν με 13 βαθμούς και η μεταξύ τους αναμέτρηση μπορεί να χαρακτηριστεί «μάχη» τετράδας.

Ως γηπεδούχοι, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου εύλογα αισθάνονται μεγαλύτερη πίεση για το θετικό αποτέλεσμα, ενώ στο μυαλό τους θα έχουν την ανάγκη να κυνηγήσουν και τη διαφορά πόντων, ενόψει του αγώνα στο Ρέθυμνο, στο δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου. Η ΑΕΝΚ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα την περασμένη αγωνιστική (μετά το στραβοπάτημα στην έδρα της κόντρα στην ΑΕΚ) επικρατώντας των Τρικάλων στη Θεσσαλία με 96-89. Η ομάδα της Κρήτης προέρχεται από δύο διαδοχικές νίκες και στόχο έχει να τις αυξήσει σε 3, έχοντας επικρατήσει εντός έδρας του Απόλλλωνα Πατρών (88-81) για την 8η αγωνιστική και του Πανελευσινιακού στην Ελευσίνα (80-70) για την 7η αγωνιστική. Από τον ΑΓΟΡ αναδείχτηκαν μάλιστα και οι MVP των δύο αγωνιστικών (Μουχάμαντ Φαγιέ, 8η) και Βίνσεντ Κάουνσιλ (7η), με τον πρώτο να υπογράφει επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2016 στην ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου.
Ντέρμπι διεξάγεται και στο Αλεξάνδρειο ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να μετρά ένα βαθμό, αλλά και έναν αγώνα λιγότερο από την Ένωση. Από την 5η αγωνιστική και συγκεκριμένα από τις 8 Νοεμβρίου έχει να πανηγυρίσει το θετικό αποτέλεσμα η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, αφού από τη νίκη επί της ΑΕΝΚ στο Αλεξάνδρειο, ακολούθησαν ήττες από Κόροιβο στην Αμαλιάδα (6η αγωνιστική), Κολοσσό Ρόδου στη Θεσσαλονίκη (7η) και Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (8η). Στον αντίποδα, η Ένωση προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες και 3/4 από τότε που επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία ο Ντράγκαν Σάκοτα. Την 6η νίκη του αναζητά ο ΠΑΟΚ στην Πάτρα απέναντι στον Απόλλωνα, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να μετρά δύο αγώνες λιγότερους, αλλά να ισοβαθμεί με 11β. με τους Αχαιούς. Ο Πανελευσινιακός ενισχύθηκε με τον 26χρονο Νιγηριανό σέντερ Μάικ Έρικ και αύριο φιλοξενεί τον ΚΑΟ Δράμας. Ο Κολοσσός κάλυψε το κενό του Καρίμ Τζαμάρ ανακοινώνοντας χθες τον 32χρονο Αμερικανό φόργουορντ (πρώην παίκτης του Περιστερίου και του Ηλυσιακού) Έρνεστ Σκοτ, όχι όμως και αυτό του Μάικ Τζέιμς (υπέγραψε στη Λαμποράλ Κούτσα) ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τα Τρίκαλα στη Ρόδο. Στις 18:30 αρχίζει σήμερα, στο ΟΑΚΑ, η αναμέτρηση Παναθηναϊκός-Πανιώνιος, με τους «πράσινους» να είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί, έστω κι αν αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα τραυματισμών (Μπατίστα, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης) και προέρχονται από βαριά ήττα στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (Ευρωλίγκα). Η «αυλαία» της 9ης αγωνιστικής πέφτει το μεσημέρι της Κυριακής και συγκεκριμένα στις 12:30, όταν ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Κόροιβο Αμαλιάδας, στο ΣΕΦ.
Το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της 9ης αγωνιστικής (6-7/12) στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
9η Αγωνιστική

Σήμερα
Πανελευσινιακός-ΚΑΟ Δράμας  (5 μ.μ.)
Φούφης-Ταβουλαρέας-Γεωργιάδης (Μαύρος)
Άρης-ΑΕΚ  (5 μ.μ.)
Καρακατσούνης-Μητσόπουλος-Βαρδάλος (Σιμητόπουλος)
Απόλλων Πατρών-ΠΑΟΚ (5 μ.μ.)
Αναστόπουλος Π.-Σταματόπουλος-Παγώνης (Σπυρίδωνος)
ΑΕ Νέας Κηφισιάς-ΑΓΟ Ρεθύμνου (5 μ.μ.)
Γκόντας-Δεσλής-Ταρενίδης Στ. (Ελευθεριάδης)
Κολοσσός Ρόδου-Τρίκαλα (5 μ.μ.)
Παπαπέτρου-Πουρσανίδης Κ-Τσούνας (Κουνελές)
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος (6.30 μ.μ.)
Πουρσανίδης Γ-Παντελίδης-Θεονάς (Ντάβαρης)

Αύριο
Ολυμπιακός-Κόροιβος Αμαλιάδας (12.30 μ.μ.)
Μάνος-Μαγκλογιάννης-Παπαθανασίου (Βιδάλης)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 15
2. Παναθηναϊκός 14
3. ΑΕ Νέας Κηφισιάς 13
4. Ρέθυμνο 13
5. ΑΕΚ 12 8
6. Άρης 11
7. Απόλλων Πατρών 11
8. Κολοσσός Ρόδου 11
9. Κόροιβος Αμαλιάδας 11
10. ΠΑΟΚ 11
11. ΚΑΟ Δράμας 10
12. Τρίκαλα 10
13. Πανελευσινιακός 10
14. Πανιώνιος 10
• Ενα ματς λιγότερο έχουν Παναθηναϊκός, Αρης και δύο ο ΠΑΟΚ.