Πέμπτη, 11 Δεκέμβριος 2014 18:23

FIBA: Έξι υποψηφιότητες για τις επόμενα δύο παγκόσμια κύπελλα

Γράφτηκε από τον

H Παγκόσμια Ομοσπονδία μπάσκετ (FIBA) ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των έξι υποψηφίων χωρών για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τόσο του 2019, όσο και του 2023.

Η Γερμανία, η Γαλλία (είτε με ξεχωριστή υποψηφιότητα είτε πιθανώς ως συνδιοργανώτριες), η Κίνα, οι Φιλιππίνες, το Κατάρ και η Τουρκία έχουν εκφράσει επιθυμία για τη διοργάνωση των επόμενων δύο Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Ο φίλαθλος κόσμος θα μάθει ποια ή ποιες χώρες θα πάρουν τη σκυτάλη από την Ισπανία (Παγκόσμιο Κύπελλο 2014) στα μέσα Ιουνίου του 2015 (18-19/6), όταν συνεδριάζει το Κεντρικό Συμβούλιο της FIBA. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ν' ανακοινώσει τότε όχι μόνο που θα διεξαχθεί το μεγαλύτερο μπασκετικό γεγονός του πλανήτη -μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες- για το 2019, αλλά και για το 2023, από τις χώρες δηλαδή που θα απομένουν εκ των έξι σημερινών υποψηφίων. Στη σχετική ανακοίνωσή της, η FIBA αφήνει πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρατείνει τη διαδικασία υποβολής υποψηφιότητας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ του 2019 θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά 32 ομάδες, ενώ οι προκρίσεις θα κριθούν μέσω νέου κύκλου προκριματικών, οι αγώνες των οποίων (εντός και εκτός έδρας) θα πραγματοποιηθούν το 2017. Οι έξι εθνικές ομοσπονδίες που έθεσαν υποψηφιότητα θα συμμετάσχουν σε σεμινάριο, στις εγκαταστάσεις της FIBA, το διήμερο 15-16 Δεκεμβρίου, ενώ στις αρχές του νέου έτους άνθρωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας θα αρχίσουν τις επισκέψεις στις υποψήφιες χώρες, προκειμένου να ελεγχθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις πριν καταλήξουν ως προς την ανάθεση των δύο επόμενων διοργανώσεων.

πηγη ΑΠΕ