Εξάλλου, λόγω της διακοπής της Euroleague και ο ίδιος ο Βασίλης Σπανούλης θα είναι σε θέση να κουτσάρει την εθνική, καθώς δεν θα έχει υποχρεώσεις ως τεχνικός της Μονακό. Οι Κώστας Σλούκας, Νικ Καλάθης και Νίκος Ρογκαβόπουλος δεν συμπεριλαμβάνονται στις κλήσεις του Ομοσπονδιακού τεχνικού. Στα δύο τελευταία παιχνίδια της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025, η εθνική ανδρών αντιμετωπίζει την Παρασκευή (21/2) εκτός έδρας την Τσεχία και τη Δευτέρα |(24/2) στην Πάτρα την Ολλανδία. Στο προσκλητήριο Σπανούλη, βρίσκεται και ο καλαματιανός μπασκετμπολίστας του Περιστερίου Νεοκλής Αβδάλας.
Από εκεί και πέρα, κλήθηκαν ο αρχηγός της εθνικής ανδρών και του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου και οι Τόμας Ουόκαπ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Ναζ Μήτρου Λονγκ από την ομάδα του Πειραιά. Από τον Παναθηναϊκό, ο Σπανούλης κάλεσε τους Ιωάννη Παπαπέτρου, Ντίνο Μήτογλου, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και Δημήτρη Μωραϊτη. Από τη Μονακό, κλήθηκε ο Έλληνας διεθνής σέντερ Γιώργος Παπαγιάννης, όχι όμως και ο Νικ Καλάθης. Όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αλλά και στο Προολυμπιακό Τουρνουά στο ΣΕΦ που προηγήθηκε, η εθνική δεν θα έχει και στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025 τον Νίκο Ρογκαβόπουλο, από την Μπασκόνια. Από τον Άρη κλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος, από την ΑΕΚ ο Γιάννης Κουζέλογλου και ο Όμηρος Νετζήπογλου, από την Ανδόρα ο Νίκος Χουγκάζ, από τον Πανιώνιο ο Γιώργος Τσαλμπούρης, από το Περιστέρι εκτός από τον Αβδάλα, ο Βαγγέλης Ζούγρης και από τον Προμηθέα ο Αντώνης Καραγιαννίδης.
Η προετοιμασία της εθνικής ανδρών θα αρχίσει την ερχόμενη Δευτέρα 17/2, με παίκτες που θα έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους στο κύπελλο και η ομάδα αναμένεται με πλήρη σύνθεση από την επόμενη ημέρα. Oι 17 παίκτες που κάλεσε στην προετοιμασία ο Βασίλης Σπανούλης είναι οι εξής:
Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός), Γιαννούλης Λαρεντζάκης (Ολυμπιακός), Γιώργος Παπαγιάννης (Μονακό), Ιωάννης Παπαπέτρου (Παναθηναϊκός), Ντίνος Μήτογλου (Παναθηναϊκός), Δημήτρης Μωραΐτης (Παναθηναϊκός), Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (Παναθηναϊκός), Τόμας Ουόκαπ (Ολυμπιακός), Βασίλης Τολιόπουλος (Αρης), Γιάννης Κουζέλογλου (ΑΕΚ), Νίκος Χουγκάζ (Ανδόρα), Γιώργος Τσαλμπούρης (Πανιώνιο), Βαγγέλης Ζούγρης (Περιστέρι), Ναζ Μήτρου Λονγκ (Ολυμπιακός), Νεοκλής Αβδάλας (Περιστέρι), Ομηρος Νετζήπογλου (ΑΕΚ) και Αντώνης Καραγιαννίδης (Προμηθέας).
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2025 11:00
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: Με Αβδάλα οι κλήσεις Σπανούλη για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ
Γράφτηκε από τον Παναγιώτης Φαντάκος
Σε κλήσεις σε 17 παίκτες, συμπεριλαμβανομένων ηχηρών ονομάτων παικτών της Euroleague, προέβη ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Σπανούλης.
Κατηγορία
ΜΠΑΣΚΕΤ